Bøger / faglitteratur

Kærligt talt : forældreansvarsloven : hvordan tilgodeser forældreansvarsloven barnets interesser og behov i en ny familiestruktur?


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Indhold

Indledning (Lone Brandenborg: Forældreansvarsloven : en gennemgang af historik og temaer. Kim Ege Møller: Plads til forbedringer : et interview med Anja Cordes ; For børnenes skyld : et interview med tidligere justitsminister Lars Barfod ; Vi kan gøre det bedre for børnene : e interview med socialminister Karen Hækkerup. Jannie Kildested: Barnets kognitive og følelsesmæssige udvikling. Per Schultz Jørgensen: Børneperspektivet - enkelt og svært) ; Barnets verden (Marianna Egebrønd: Social arv - erfaringsdannelse i barnet. Katinka Hyllested: En skilsmisse er for livet. Hanne Søndergaard Jensen: Den faste base og samværsordning. Birgitte Holmberg Pedersen: Barnets perspektiv i sager om forældremyndighed, bopæl og samvær. Anja Marschall: Delt - men hel? : om børneperspektiver, når hverdagslivet er på tværs af to hjem. Susanne Ravn: Brug konflikten konstruktivt - om konfliktens anatomi. Christina Vestergård: Vi vil gerne, men kan ikke : når familien må søge hjælp i statsforvaltningen. Sine Widriksen: Børn i konflikt. Mød hinanden med omsorg og indsigt / af Annette Due Madsen, Ruth Juul og Jeanette Ringkøbing Rothenborg) ; Idealer i samspil (Sisse Fallinge: Jagten på et børneperspektiv. Jannie Dyring: Kan man tvinge et godt forældresamarbejde frem? - om fælles forældreansvar, forligsbestræbelser og mægling. Børneliv med kaos og utryghed - om voldsudsatte, brudte familier i det familieretslige system / af Kira West og Lene Johannesson. Lisbeth Zornig Andersen: Skab positiv effekt med nødvendige justeringer. Claes Ludvigsen: Bedst med kærlighed fra to forældre. Viggo Bækgaard: Påstand mod påstand : om hverdagen med forældreansvarsloven - fra en advokats synspunkt. Statsforvaltningen og kommunen : genskabelse af familielivet - et spørgsmål om forpligtelse / af Annette Kronborg og Idamarie Leth Svendsen)


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 24. feb. 2012

af

af

Kent Skov

d. 24. feb. 2012

Bred anvendelsesmulighed. Både for skilte forældre, socialrådgivere, lærere, jurister, psykologer og politikere.

Administrationen af delt forældremyndighed har siden Forældreansvarsloven 2007 givet anledning til megen debat. Den har været svært at håndtere for de skilte forældre og givet anledning til mange retssager. Kritikken har bl.a. gået på, at loven fungerede bedre på papiret end i virkeligheden - og tvivl om den i virkeligheden sikrede de bedste vilkår for barnet. Emnet er aktuelt - især nu, hvor partierne i Folketinget har indgået forlig om en justering af loven. Bogen er en antologi med artikler og interviews med synspunkter fra politikere (Karen Hækkerup og Lars Barfoed) og forskellige fagfolk. Den analyserer fordele og ulemper ved loven og belyser, hvordan konflikter, nu er ved at flytte andre steder hen i systemet. I indledningen ridses lovgivningen op og evalueres af folk, der har arbejdet med den. I de to hovedafsnit analyseres situationen i brudte familier hhv. fra barnets perspektiv, fra de voksne og fagfolk, der skal anvende og forvalte loven. Artiklerne er forsynet med citater fra børn, tegninger og fotos og faktabokse. Lovteksten gengives i sin helhed bagest i bogen.

Der findes enkelte bøger om loven, fx Forældreansvarsloven med kommentarer, 2009, men ikke i artikel/debatform.

God og bredt favnende fag- og debatbog i artikelform om Forældreansvarsloven, der kommer godt om sit emne med eksempler og analyser på erfaringer og synspunkter på problemområdet.