Bøger / faglitteratur

Barnets bedste : efter skilsmissen


Beskrivelse


Om hvordan man som forældre kan løse de udfordringer der opstår med en skilsmisse der involverer børn, og hvordan man håndterer uenigheder og tager ansvar.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 13. sep. 2016

af

af

Inger Nygaard Kaad

d. 13. sep. 2016

Bogen, alle fraskilte forældre burde læse. En bog med barnet i fokus og mange konkrete eksempler. For voksne med skilsmisseproblematikken inde på livet.

Bog skrevet af konfliktmægler i skilsmissesager, Ruth Juul. Hovedfokus er forældresamarbejde, fremfor jura og statsamtsafgørelser. Bogen består af små emnespecifikke kapitler fulgt op af tre opsummerende bokse med vigtige punkter fra kapitlet, gode råd samt spørgsmål til læseren. Indeholder konkrete eksempler på skilsmissebørns dilemmaer samt skønlitterære citater om skilsmisser/sorg. Bogen afsluttes med "Kort om jura", noteapparat samt en fyldig inspirationsliste til skønlitterær læsning til hjælp ved denne livskrise.

Meget vellykket bog. Bogen er letlæselig med mange rigtig gode redskaber, råd og vinkler på skilsmisser. Bogen sætter på fineste vis barnet i centrum og viser via sine velvalgte eksempler, netop hvorfor en sådan bog er uhyre vigtig. De børneskæbner, bogen helt nøgternt beskriver, sætter sig i læseren. Brugen af skønlitteratur som selvhjælp midt i krisen fungerer vældig fint.

Den forskningsbaserede bog DelebørnSkilsmissens ABC giver en meget veldokumenteret beskrivelse af delebørns forhold. Ønsker man en mere letlæselig tilgang er håndbogen Skilsmissens ABC med mange eksempler en mulighedDen forskningsbaserede bog Delebørn giver en meget veldokumenteret beskrivelse af delebørns forhold. Ønsker man en mere letlæselig tilgang er håndbogen med mange eksempler en mulighed.Informationer og udgaver