Gå til indholdKærlighedsbreve til de døde : en roman


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

362 sider

Udgivet

2015

genre/form

roman,

brevromanerOriginaludgave

2015


Beskrivelse


Lauries søster er død og Laurie skriver breve om sin sorg og sin familie, om skolen, vennerne og festerne, men mest af alt om May og om hvad der skete


Anmeldelser (2)


21. okt. 2015

Rørende og medrivende roman for unge om søskende, kærlighed og død.

Laurel er lige startet i High School og i starten af skoleåret beder engelsklæreren klassen skrive et brev til en afdød berømthed. Laurel vælger at skrive til Kurt Cobain, men hun afleverer ikke brevet. I stedet bliver hun ved med at skrive. Til Kurt Cobain, Janis Joplin, Amy Winehouse og mange andre afdøde berømtheder, kendt fra musik-, film- og litteraturbranchen. Hun skriver om sit liv, sin skole, venner, kærester og familien. Mest af alt skriver hun om sorgen over og historien bag sin søsters død. Brevene er af vekslende længde fra 2 til 10-12 sider og der er mange referencer til sange og filmscener. Bogen er skrevet i jegform, men der er også en del digte, replikker og direkte tale.

Historien fortæller om hverdagslivet for amerikanske highschool-piger: skolen, familien, venner, kærester og fester. Den giver et fint og følsomt portræt af Laurel og fortæller om en familie i opløsning, om sorg, skyld og smerte.

Vera i virkeligheden


Stille


handler også om en pige i krise, men henvender sig til yngre læsere. Stille er unges breve om tanker, følelser, forelskelser, depressioner, skole, forældre m.m. til radioprogrammet Det Elektriske BarometerVera i virkeligheden handler også om en pige i krise, men henvender sig til yngre læsere. er unges breve om tanker, følelser, forelskelser, depressioner, skole, forældre m.m. til radioprogrammet Det Elektriske BarometerVera i virkeligheden handler også om en pige i krise, men henvender sig til yngre læsere. Stille er unges breve om tanker, følelser, forelskelser, depressioner, skole, forældre m.m. til radioprogrammet Det Elektriske Barometer.

Lektørudtalelse

Af

Lars Larsen

Weekendavisen

Af

Aydin Soei

d. 6. nov. 2015


Informationer og udgaver

Bog

2015