Bøger / skønlitteratur / noveller

Kærligheden på Mahlstädterbarnets tid : noveller


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog
dansk
Omfang
282 sider
Udgivet
2014
Ophav
Genre og form
noveller, grotesk realisme

Beskrivelse


18 foruroligende og til tider bizarre noveller om mennesker, der overskrider deres egne eller andres grænser fysisk, psykisk eller seksuelt. Der er en underliggende utryg stemning i et ellers almindeligt hverdagsmiljø, hvor noget skævt eller unormalt finder sted.

Anmeldelser (6)


Bibliotekernes vurdering

d. 31. okt. 2014

af

af

Line Hoffgaard

d. 31. okt. 2014

For det kvalitetsbevidste publikum er Clemens J. Setz' foruroligende noveller en rigtig lækkerbisken. En ny stjerne på den internationale litteraturscene er født.

Noget mystisk og svært definerbart er på færde i Clemens J. Setz' uforudsigelige novellesamling. I 18 foruroligende og til tider bizarre noveller overskrider mennesker deres egne eller andres grænser fysisk, psykisk eller seksuelt. Der er en underliggende utryg stemning i et ellers almindeligt hverdagsmiljø, hvor noget voldsomt eller provokerende finder sted. Nogle noveller med elementer af magisk realisme. En kvinde får sin kæreste til at spærre sig inde i et bur. En prostitueret kvinde agerer mor for unge mænd om natten. Østrigske Clemens J. Setz' debut, som har modtaget flere priser, bl.a. Leipzig-bogmessens pris 2011.

Høj litterær kvalitet og originalitet kendetegner novellerne, som var en sensation indenfor ny tysksproget litteratur ved udgivelsen. En forfatter vi kan forvente meget af.

Samme foruroligende stemning og mystik kan bl.a. opleves i Charlotte Weitzes forfatterskab, fx novellerne Det hvide kvarterMellem træerne eller i Gyrðir Elíassons Mellem træerneSamme foruroligende stemning og mystik kan bl.a. opleves i Charlotte Weitzes forfatterskab, fx novellerne Det hvide kvarter eller i Gyrðir Elíassons .


Berlingske tidende

d. 15. nov. 2014

af

af

Jeppe Krogsgaard Christensen

d. 15. nov. 2014


Weekendavisen

d. 14. nov. 2014

af

af

Anders Engberg-Pedersen

d. 14. nov. 2014


Information

d. 20. feb. 2015

af

af

Thomas Thurah

d. 20. feb. 2015