Gå til indholdBøger / skønlitteratur / digte

Kærlighed og kulturskyer


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

130 sider

Udgivet

2016

Ophav

Susanne Ove(redaktør)
Genre og formdigte
Målgruppe

til voksne

Originaludgave

2016


Beskrivelse


Digte om en ung mand, der i jeg-form fortæller om splittelsen mellem muslimsk og vestlig kultur


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 2. feb. 2016

af

af

Thomas Olesen

d. 2. feb. 2016

Digte fulde af følelse om en ung mand, der er splittet mellem vestlig og muslimsk kultur. Relevant for unge og andre, som beskæftiger sig med kultur og kærlighed.

En mand i 20'erne, barn af muslimske indvandrere, beretter om splittelsen mellem sit fædreland og sit danske hjemland. Han ønsker at leve frit og vælge sin egen kæreste, men er bundet af forældrenes traditioner: "Jeg er en slave af Allah / men et produkt af Europa." Han er delt mellem to kulturer, og oplever som en konsekvens heraf ensomhed, misforståelser og ulykkelig kærlighed. Samtidig oplever han med stor tydelighed de hykleriske, bedrevidende bagsider ved det danske frisind.

Tonen er præget af naiv patos. Sprogligt er der en del klichéer og tomme metaforer, men samtidig er der en årvågen leg med danske ordsprog, som er kæk og forfriskende. Digtene kommer især til deres ret på indholdssiden; de har et vigtigt budskab og en hård fortælling om livet som 2. generations nydansker. De almenmenneskelige følelser som ensomhed og ulykkelig kærlighed italesættes også vedkommende.

Indenfor de seneste år er der kommet en del bøger, hvor nydanskere kommer til orde og beretter om problematiske tilhørsforhold til den ene og den anden kultur. Yahya HassanBrun mands byrde


s samt Brun mands byrde af Hassan Preisler er uomgængelig i denne genreIndenfor de seneste år er der kommet en del bøger, hvor nydanskere kommer til orde og beretter om problematiske tilhørsforhold til den ene og den anden kultur. Yahya Hassans Yahya Hassan samt af Hassan Preisler er uomgængelig i denne genre.Informationer og udgaver

2016

Bog

Danial Khalil (f. 1992)

mellemgaard, 1. udgave

2016

E-bog

Danial Khalil (f. 1992)

mellemgaard