Bøger / skønlitteratur / roman

Americanah


Beskrivelse


Ifemelu og Obinze fra Nigeria er forelskede, men bliver splittede, da Ifemelu får et stipendium til USA, og Obinze må leve som illegal immigrant i London. Begge opdager hvad det vil sige at være sort. Men hvad med kærligheden?

Anmeldelser (10)


Bibliotekernes vurdering

d. 9. maj 2014

af

af

Birgit Sloth

d. 9. maj 2014

En overordentlig velskrevet roman om vor tids multikulturelle samfund. Den vil tiltale alle, der holder af en god historie fortalt med humor, sproglig bevidsthed og psykologisk indsigt. Den er fyldt med gode iagttagelser og behandler emner som racisme, politik, køn og identitet. Ud over en god læseoplevelse er der også masser af stof til diskussion.

Adichie fik mange læsere med sin gennembrudsroman En halv gul sol om Biafrakrigen. Americanah, der noget nedsættende betegner en nigerianer hjemvendt fra USA, fortæller om migration til USA og England gennem de sidste tyve år i en dannelses- og kærlighedshistorie. Ifemelu får et studielegat til USA og bliver senere amerikansk statsborger, mens ungdomskæresten Obinze lever tre år illegalt i London. Ifemelu har mange besværligheder i USA, men får succes med sin blog: "Racende: En sort Ikke-Amerikaners Forskellige Observationer om Sorte Amerikanere (tidligere kendt som negere)". Historien er fermt skruet sammen og fortælles i store flash-back, mens Ifemelu sidder og får flettet sit hår inden hjemrejsen til Nigeria efter femten år. Det tager seks timer og man lærer meget om afrikansk hår undervejs. I Nigeria møder hun igen Obinze i et ændret samfund med en ny mellemklasse.

Romanen Gå væk, Ghana handler også om at være sort ikke-amerikaner. Begge forfattere er afropolitanere og lever både i USA og Afrika.

En underholdende, velskrevet, lærerig roman fyldt med gode observationer, humor og interessante skæbner.


litteratursiden.dk

d. 16. juli 2014

af

af

Anne Birgitte Hundahl

d. 16. juli 2014

Helt fantastisk og meget dragende roman, der skarpt, præcist og nuanceret behandler forholdet mellem race, identitet, kultur og kærlighed i en globaliseret verden. 'Americanah' er en lettere ironisk ...


Berlingske tidende

d. 24. maj 2014

af

af

Eva Pohl

d. 24. maj 2014


Jyllands-posten

d. 26. maj 2014

af

af

Henriette Bacher Lind

d. 26. maj 2014


Weekendavisen

d. 15. maj 2014

af

af

Klaus Rothstein

d. 15. maj 2014


Kristeligt dagblad

d. 14. juni 2014

af

af

Kristine Kabel

d. 14. juni 2014


Kristeligt dagblad

d. 15. maj 2014

af

af

Kristine Kabel

d. 15. maj 2014


Information

d. 6. juni 2014

af

af

Marie Louise Kjølbye

d. 6. juni 2014