Bøger / skønlitteratur / roman

Kærlighed kommer aldrig alene


Beskrivelse


Velkomponeret lille fortælling om en husbestyrerindes liv og vilkår i Danmark. For læsere, der holder af korte romaner og kvindeskildringer.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 27. nov. 2020

af

af

Thomas Ry Andersen

d. 27. nov. 2020

Velkomponeret lille fortælling om en husbestyrerindes liv og vilkår i Danmark. For læsere, der holder af korte romaner og kvindeskildringer.

Roed er pensioneret kirketjener ved Herlev Kirke og har tidligere bl.a. udgivet Skoletæsk - og lærernes ulovlige lussingerDer hænger en jakke i entreen om tidligere tiders magtmisbrug på skolerne og novellesamlingen Der hænger en jakke i entreen samt to digtsamlinger. Nu følger han om med en lille kortroman. Den unge Ingrid ankommer med rutebil sammen med sin baby til landsbyen, hvor hun skal gøre tjeneste hos Hans. Ingrid er attraktiv og bliver hurtigt omdrejningspunkt for byens sladder og mændenes lystne tanker. Fortællingen udfolder i 15 korte afsnit med overskrifter Ingrids liv over en årrække med forhold til forskellige mænd samt de vilkår, hendes børn vokser op underRoed er pensioneret kirketjener ved Herlev Kirke og har tidligere bl.a. udgivet Skoletæsk - og lærernes ulovlige lussinger om tidligere tiders magtmisbrug på skolerne og novellesamlingen samt to digtsamlinger. Nu følger han om med en lille kortroman. Den unge Ingrid ankommer med rutebil sammen med sin baby til landsbyen, hvor hun skal gøre tjeneste hos Hans. Ingrid er attraktiv og bliver hurtigt omdrejningspunkt for byens sladder og mændenes lystne tanker. Fortællingen udfolder i 15 korte afsnit med overskrifter Ingrids liv over en årrække med forhold til forskellige mænd samt de vilkår, hendes børn vokser op under.

Socialrealistisk kortroman om en kvindes liv som husbestyrerinde, et erhverv der fra 1950'erne frem til 1980'erne var en almindelig levevej i Danmark for enlige kvinder, der ofte ikke havde andre muligheder. Bogen er hurtigt læst, og forfatteren formår i et let tilgængeligt sprog og uden de store litterære virkemidler at skildre en simpel, men også viljestærk kvindes liv og vilkår i perioden.

Jeg kom til at tænke på Ulrik Gräs, der også skriver socialrealistisk, eller Eva Hemmer Hansens En lille tøs og hendes mor som giver et levende billede af husbestyrerindernes hverdag.



Informationer og udgaver