Gå til indholdBøger / skønlitteratur / roman

Jeg hedder ikke Miriam


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

430 sider

Udgivet

2016

Ophav

Majgull Axelsson(forfatter)

Ninna Brenøe(oversætter)
Genre og formroman
Målgruppe

til voksne


Beskrivelse


På sin 85-års fødselsdag bestemmer Miriam sig for at fortælle sandheden om sin sande identitet til sit barnebarn. Hun lever en tryg tilværelse som husmor i den lille svenske by Nässjö, men fortiden gemmer på en grum historie om dengang hun var romapigen Malika, der blev sendt til koncentrationslejren Ravensbrück


Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 18. maj. 2015

af

af

Line Hoffgaard

d. 18. maj. 2015

85-årige jødiske Miriam beslutter på sin fødselsdag at afsløre sin sande identitet og en fortid som romapigen Malika i koncentrationslejren Ravensbrück. For alle læsere, der holder af en stærk, skræmmende og dybt bevægende historie.

På sin 85-års fødselsdag bestemmer jødiske Miriam sig for at afsløre sandheden om sin sande identitet til sit barnebarn. Hun lever en tryg tilværelse som husmor i den lille svenske by Nässjö, men fortiden gemmer på en grum historie om dengang hun var romapigen Malika, der blev sendt til koncentrationslejrene Auschwitz og Ravensbrück. En grum fortælling om livet i koncentrationslejrene og om at leve med en smertefuld fortid. Dertil indblik i et mørkt kapitel i Europas historie og synet på romaer i efterkrigstidens Sverige. Majgull Axelsson er en svensk veletableret forfatter med flere populære romaner bag sig, senest Den jeg aldrig varpå dansk.

Stærk, skræmmende og uafrystelig læseoplevelse, der vil suge læseren ind i historien. Fortjener mange læsere.

Historien er barsk som i Oksanens RenselseHundens ører


Kinderzimmer


Balladen om Elena


Sophies valg


og skrivestilen minder om Ernestams Hundens ører omend begge med andre temaer. Romaner om kvinders liv i koncentrationslejrene er fx Kinderzimmer og Balladen om Elena ligesom historien leder tankerne hen på Sophies valgHistorien er barsk som i Oksanens Renselse og skrivestilen minder om Ernestams omend begge med andre temaer. Romaner om kvinders liv i koncentrationslejrene er fx Kinderzimmer og Balladen om Elena ligesom historien leder tankerne hen på Sophies valgHistorien er barsk som i Oksanens Renselse og skrivestilen minder om Ernestams Hundens ører omend begge med andre temaer. Romaner om kvinders liv i koncentrationslejrene er fx og Balladen om Elena ligesom historien leder tankerne hen på Sophies valgHistorien er barsk som i Oksanens Renselse og skrivestilen minder om Ernestams Hundens ører omend begge med andre temaer. Romaner om kvinders liv i koncentrationslejrene er fx Kinderzimmer og ligesom historien leder tankerne hen på Sophies valgHistorien er barsk som i Oksanens Renselse og skrivestilen minder om Ernestams Hundens ører omend begge med andre temaer. Romaner om kvinders liv i koncentrationslejrene er fx Kinderzimmer og Balladen om Elena ligesom historien leder tankerne hen på .


Politiken

d. 22. jul. 2015

af

af

May Schack

d. 22. jul. 2015


Kristeligt dagblad

d. 8. aug. 2015

af

af

Lotte Kirkeby Hansen

d. 8. aug. 2015Informationer og udgaver

2016

Bog

Majgull Axelsson

Klim, 2. udgave

2015

Bog

Majgull Axelsson

Gyldendals Bogklubber, 1. bogklubudgave

2015

Bog

Majgull Axelsson

Klim, 1. udgave

2015

Ebog

Majgull Axelsson

Klim, 1. elektroniske udgave

2015

Lydbog (net)

indlæser: Elsebeth Holtze Madsen

Klim

2015

Lydbog (cd-mp3)

indlæser: Elsebeth Holtze Madsen

Klim

2015

Lydbog (cd)

indlæser: Elsebeth Holtze Madsen

Klim