Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Jeg glemte tiden


Beskrivelse


Søren skal til fest hos en kammerat. Da han mod sædvane ikke kommer hjem til den aftalte tid, bliver hans mor urolig. Hvad kan der være sket?

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 2. dec. 1997

af

af

Mogens Bille (skole)

d. 2. dec. 1997

I serien Læseværkstedet - rødt omslag der signalerer letteste sværhedsgrad - er der hermed et nyt godt tilbud for unge og voksne læsesvage. I historien om Søren der skal til fest hos den jævnaldrende skolekammerat, Martin, er temaet: ungdom, hjemkomsttidspunkter, alkohol og aftaler. Fortællersynsvinklen ligger hos Sørens moder, Bodil, som er alene med sin 14-årige søn og lillesøsteren, Karen. Moderen bliver meget nervøs, da Søren ikke kommer hjem fra festen til det aftalte tidspunkt - klokken tolv. Søren bliver forsinket, og der bliver efter hjemkomsten en alvorlig samtale med en bekymret moder om: at holde fester uden at forældrene er til stede, alkohol til fester m.v. Hvert kapitel afsluttes med et kursiveret spørgsmål, som lægger fint op til samtale/diskussion om de ovennævnte temaer. Jeg finder serien vældigt anvendelig til meget læsesvage unge og voksne, og den vil f.eks. også kunne bruges i specialundervisningen på 9.-10.klassetrin. Derudover vil serien kunne finde anvendelse i undervisning af unge og voksne tosprogede, som savner elementær læsetræning i dansk. Der er udarbejdet lydbøger til serien.


Bibliotekernes vurdering

d. 2. dec. 1997

af

af

Jytte Bræmer

d. 2. dec. 1997

Rød serie er den letteste af de 4 kategorier i frilæsningsserien Læseværkstedet, som henvender sig til læsesvage voksne og unge. Historien er fortalt næsten udelukkende i korte hovedsætninger. Siderne er opdelt i mange små korte afsnit, hvoraf de fleste kun består af en enkelt linje. Så siderne er meget overskuelige. 15-årige Søren skal til fest ved en kammerat. Da han ikke kommer hjem til den aftalte tid, bliver hans mor urolig, og mange tanker går gennem hendes hoved i løbet af en time. Det er selvfølgelig et spinkelt skelet at skabe en historie over, men det er troværdige følelser og reaktioner, der bliver skildret. Der er stof til en diskussion bagefter, hvis bogen anvendes i en undervisningssammenhæng, og det er et anstændigt tilbud til målgruppen med en overskuelig handling, som bliver håndteret fornuftigt indenfor de givne rammer. Forlaget oplyser, at der findes tilhørende lydbog.


Folkeskolen

Årg. 115, nr. 23 (1998)

af

af

Tove Kettner Heiberg

Årg. 115, nr. 23 (1998)