Gå til indholdIntroduktion til undervisning : rammer, metoder, resultater

Fysiske materialer leveres til dit lokale bibliotek

Findes på 38 biblioteker - Detaljer


Sprog

dansk

Længde

554 sider, illustreret

Udgivet

2003


Indhold


Indhold: Rammer for undervisning (Erik Torm: Skolen som pædagogisk arkitektur. Winnie Grønsved: Den danske skole i forandringens tid. Susanne Ploug Sørensen: Hvad trives lærerne ved?)

Undervisning (Anelise Birkvad Rasmussen: Classroom-management : ledelse og organisation i klasseværelset

Storyline-pædagogikken. Erik Håkonsson: Hvad der sker inde i klasseværelset

Effekten af forskellige undervisningsformer. Ingelise Jørgensen: Emnearbejde

Værkstedsarbejde. Projektarbejde i hele skoleforløbet / Kjeld Resen & Birgitte Stenz. Jan Christensen: Suggestopædi og accelereret læring. Karsten Gynther: IT og nye læringsmiljøer. Lærerens arbejde med - og brug af sig selv / Benedicte Maul & Dorrit Yde)

Evaluering (Niels Egelund: Evaluering og internationale sammenligninger. Poul Skov: Evaluering i skolen : et grundlag for udvikling. Susanne Holst Larsen: Dokumentation. Tanja Miller: Karaktergivning og afgangsprøver. Jørgen Chr. Nielsen: Prøvematerialer til dansk)


Anmeldelser (2)


12. jun. 2003

Denne meget omfangsrige bog er nærmest en guldgrube m.h.t. næsten alt der har med undervisning at gøre. Bogen er meget overskuelig og tilgængelig og er inddelt i tre hovedområder: Rammer for undervisning, Undervisning og Evaluering. En god indholdsfortegnelse og et godt register gør denne bog til en fremragende opslagsbog. Hovedparten af bogens forfattere hører til den absolutte modne pædagogisk/psykologiske elite indenfor folkeskoleområdet. Eksempler på indholdet: Skolen i forhold til samfundsudviklingen, skolens struktur, læreren som leder af elevernes læreprocesser, læringssyn, forskellige undervisningsmønstre, It-integreringsstrategier, lærerens arbejde med at bruge sig selv, metoder og organisationsformer, kvalitet i undervisningen, internationale sammenligninger, evaluering, dokumentation, karaktergivning og afgangsprøver. Et godt mix mellem teori og praksis er også en af bogens styrker. Bogen afsluttes med en kommenteret litteraturliste, navneregister og en kort præsentation af redaktører og forfattere. En bog som bør være til rådighed for alle undervisere i Folkeskolen, men også undervisere på andre institutioner vil her kunne finde mange svar og megen inspiration

.

Lektørudtalelse

Af

Boy Olesen (skole)

Folkeskolen

Af

Heidi Friborg Christophersen

Årg. 120, nr. 49 (2003)


Informationer og udgaver

Bog

2003

Titel

Introduktion til undervisning : rammer, metoder, resultater

Udgiver

Frydenlund

Udgivelsesår

2003

DK5

37.1

Længde

554 sider, illustreret

ISBN

8778871107

Opstilling i folkebiblioteker

37.1, Introduktion

Udgave

1. udgave, 1. oplag