Bøger / faglitteratur

Integration

Del 66 af Tænkepauser

Beskrivelse


Om hvordan diskussionen af integration kan fra gå positive holdninger til skænderier om kriminalitet, fundamentalisme og fordomme, som direkte hindrer det oprindelige formål med integrationen.

I samme serie


Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 23. jan. 2019

af

af

Carsten Güllich-Nørby

d. 23. jan. 2019

"Integration er som en glidebane". Sådan provokerer Mikkel Rytter til debat og selvransagelse i endnu en lille "tænkepause" fra Aarhus Universitets suveræne serie af småbøger. For dig som gerne finder tiden til at lade hjernevindingerne motionere sig fornøjet om aktuelle emner.

Mikkel Rytter ser integration som en glidebane, fordi vi i samfundsdebatten ofte starter med den positive historie om fx den velintegrerede dansk-pakistaner med 12-taller på medicinstudiet for så at ende med at skændes om "kriminelle indvandrerdrenge, syrienskrigere og frikadeller i børnehaven." Debatbogen har overskrifter som "Alt eller intet", "Integrationens Danmarkshistorie", "Begreb på tur", "Helt ind i sindet" og Herfra min verden går". Rytter gør sig aktuelle tanker om de udfordringer vi står overfor, fx krisen i den vestlige verdens sammenhold. Der er Storbritanniens "Brexit" og der er Trump i USA som ryster de internationale fællesskaber. Men Rytter ser også positive bevægelser for integration i Danmark, fx "Venligboerne" og Bedsteforældre for asyl", samtidig med han skriver: "Jeg er dog ikke mere halalhippie end jeg anerkender udfordringerne". Mikkel Rytter er professor i antropologi ved Aarhus Universitet.

Endnu en velgørende og tankevækkende tænkepause fundet i en lille uanseelig bog med et vægtigt indhold.

En anden debatbog om emnet er Eksperimentet der slog fejl.


Berlingske tidende

d. 4. feb. 2019

af

af

Mikkel Andersson

d. 4. feb. 2019