Bøger / faglitteratur til børn / undervisningsmaterialer

Insekter og deres levesteder

Del af Undersøg

Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog
dansk
Omfang
28 sider: ill. i farver
Udgivet
2012
Ophav
Genre og form
undervisningsmaterialer
Målgruppe

For 10-12-årige

Undervisning
til skolebrug

Indhold

Fortidens mega-insekter ; Til lands, til vands og i luften ; Insektets opbygning ; Forunderlig forvandling ; Mosen i Danmark ; På opdagelse i mosen ; Odense Å ; Fra få til mange levesteder ; Okavango-deltaet i Afrika ; Okavango-deltaets dyr ; Verdens farligste insekt ; Invasive arter


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 16. apr. 2012

af

af

Inge Lykke

d. 16. apr. 2012

Til frilæsning og undervisningsbrug af børn fra 10 til 12 år. Tilhørende lærerhåndbog og hjemmeside.

Insektbog med historisk perspektiv tilbage til kultiden med beretning om megainsekter og om fund af fossiler med aftryk af disse insekter. Men også en bog med et globalt udsyn med beskrivelse af insekternes fantastiske tilpasningsevne til alle klimaformer. Desuden en grundig indføring i, hvordan man definerer et insekt. Forskellige biotoper som højmose, lavmose og Odense Å beskrives. Fra Botswana fortælles om insektlivet i det store Okavango-delta, og endelig præsenteres verdens farligste insekt malariamyggen. Bagerst en lille ordbog. Illustrationerne er en blanding af fotos og tegninger, som støtter teksten og fortæller videre. Bogen har samme handy størrelse som De små fagbøger.

I 2010 kom titlen Insekter i serien De små fagbøger. Her beskrives forskellige insekters levevis på hver sit opslag. Denne nye bog handler mere generelt om insekter og om deres tilpasning til forskellige levesteder. Vi kommer rundt i verden og i historien. Den kræver lidt mere af sin læser end De små fagbøger gør.

En bog som bygger videre på børnenes viden om de smådyr de kender fra den danske natur. Det globale og historiske perspektiv og præsentationen af fremmede arter gør bogen interessant. Tænk - 3/4 af alle nulevende dyrearter er insekter.