Bøger / faglitteratur

Inde i Det Tredje Rige


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog
dansk
Omfang
66 sider: ill. (nogle i farver) ; 30 cm
Udgivet
2017
Ophav

I samme serie


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 22. nov. 2016

af

af

Peter Holm Rasmussen

d. 22. nov. 2016

Oversigtsværk om tiden 1933-1945 med fokus på tyskernes samfundsforhold før og under krigen. Korte artikler om mange interessante emner, rigt illustreret med fotos fra tiden. For historisk interesserede og til opgaver fra folkeskolens udskoling og op.

16. bind af "En verden i krig" fortæller om Tyskland i årene 1933-1945. Illustreret med faktabokse, tidslinier og statistikker. De historiske og økonomiske årsager for nazismen beskrives, samt fascinationen og dyrkelsen af Hitler i befolkningen. Andre emner er Hitlerjugend, OL i 1936 og kunsten og arkitekturens rolle. Modstandskampen inddrages, bl.a. igennem de ellers sjældent omtalte tyske modstandsgrupper.

Giver et godt indtryk af livet i Tyskland i krigsårene. Artiklerne skaber, sammen med let overskuelige statistikker, god forståelse og overblik. Bogen er letlæst med mange overraskende og pudsige fakta, som dog nogen gange kan virke lidt sensationspræget. Fungerer godt på populærvidenskabeligt niveau og kan bruges til opgaver for de ældste folkeskoletrin og op. Der er ingen kildehenvisninger i bogen. Fokus er lagt på det billedlige materiale, som er flot layoutet.

Serien ligner "Historiens højdepunkter", der på samme niveau beskriver forskellige perioder i historien. Bindet Det Tredje Rige har samme emne. Eddy Bauers 26 binds serie "Anden verdenskrig" fortæller også om enkelte sider af 2. verdenskrig, med en del mere tekst.