Bøger / faglitteratur

Ingen vej tilbage


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog
dansk
Omfang
126 sider: ill. (nogle i farver) ; 31 cm
Udgivet
2015
Ophav

I samme serie


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 20. maj 2015

af

af

Carsten Güllich-Nørby

d. 20. maj 2015

Følg den dramatiske historie i kølvandet på det japanske angreb på den amerikanske flådebase Pearl Harbor i december 1941. For de mange læsere, som sluger alt om 2. verdenskrig.

Fjerde bind af forlagets serie "En verden i krig" er i opdelt i 2 bøger, hvor denne første bog beskriver krigens gang fra januar til juni 1942. I fokus er kampene mellem Japan og USA i Stillehavet, tyskernes fremmarch på Østfronten og ikke mindst den forandrede dagligdag for alle nu, hvor hele verden er i krig. Som i de andre bind i serien først en tidslinje med hovedbegivenheder. Herefter følger afsnit med overskrifter som "Auschwitz - dødens fabrik", "Kvinderne får nye opgaver", "Amerikanerne hævner Pearl Harbor", Churchills hemmelige hær", "Rommel jager de allierede på flugt" og "Topnazister hygger sig i smug". Her er fx fotos af Eva Braun, Hitlers elskerinde, i festligt lag, nazistiske bryllupper, Hitlers schæferhund Blondi, og Rudolf Hess på skitur.

Som historisk oversigtsværk er hele serien velfungerende, og det gælder også dette nye bind om det højdramatiske skæbneår 1942, hvor hele verden nu er i krig. Ikke mindst de mange fotos og illustrationer lokker i bogen.

Et lignende historisk oversigtsværk er "Historiens højdepunkter", hvor en titel er Det Tredje Rige.