Gå til indholdBøger / skønlitteratur / roman

Imperiets mand

Del 1 af Gamle FilthDetaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

343 sider

Udgivet

2016

Ophav

Jane Gardam(forfatter)

Jakob Levinsen(oversætter)
Genre og formroman
Målgruppe

til voksne


Beskrivelse


Enkemanden Sir Edward Feathers ser tilbage på sit liv som kolonibarn og succesfuld advokat i Hong Kong under det Britiske Imperium. Et begivenhedsrigt liv udfolder sig med alle sine glæder og sorger


Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 7. sep. 2016

af

af

Stine Grabas

d. 7. sep. 2016

Enkemanden Sir Edward Feathers ser tilbage på sit liv som kolonibarn og succesfuld advokat i Hong Kong under det Britiske Imperium. Et begivenhedsrigt liv udfolder sig med glæder og sorger. Romanen henvender sig til en bred læserskare, der holder af fortællinger med historiske rids og som foregår over et helt liv.

Sir Edward Feathers, også kaldet Gamle Filth, var kolonibarn og blev sendt tilbage fra Østen for at blive opfostret og uddannet i England. Han får en barsk barndom i mellemkrigstidens England, hvor han nærmest vokser op som forældreløs. Mange år senere bliver han en succesrig advokat i Hong Kong og bliver gift med den smukke Betty. Som 81-årig enkemand sidder Edward i det sydlige England og tænker tilbage på barndommen og de mange uafklarede forhold. "Imperiets mand" er første bind i en trilogi om Sir Edward Feathers og livet i det Britiske Imperium. Jane Gardam er en stor forfatter i Storbritannien og dette er hendes første oversatte roman til dansk.

Velskrevet og fængende historie, hvor karaktererne fremstår troværdige grundet en psykologisk dybde. De britiske klasseskel og manerer bliver sublimt skildret i en tid med storhed og fald. Det er en god og bred historie, som potentielt har mange læsere.

Dette første bind i trilogien handler om advokaten Feathers. De næste to bind handler om konen Betty og advokatrivalen Veneering, så en sammenligning med andre romaner er svær. Forfattere som A.S. Byatt og A. Hollinghurst ligger dog ligefor.


litteratursiden.dk

d. 26. sep. 2016

af

af

Jette S. F. Holst

d. 26. sep. 2016

Tankevækkende og tragisk roman om en pensioneret enkemand og tidligere dommer, der ser tilbage på sit liv i det Britiske Imperium. Født som kolonibarn i Malaysia og sendt Hjem til England som 5-årig e...


Litteratursiden.dk [online]

d. 26. sep. 2016

af

af

Jette S.F. Holst

d. 26. sep. 2016


Politiken

d. 23. sep. 2016

af

af

Lise Garsdal

d. 23. sep. 2016


Weekendavisen

d. 30. sep. 2016

af

af

Adam Holm

d. 30. sep. 2016Informationer og udgaver

2016

Bog

Jane Gardam

Modtryk

2016

Ebog

Jane Gardam

Modtryk, 2. udgave

2018

Lydbog (net)

indlæser: Jesper Bøllehuus

Nota

2016

Lydbog (net)

indlæser: Jesper Bøllehuus

Modtryk

2016

Lydbog (cd-mp3)

indlæser: Jesper Bøllehuus

Modtryk,AV Forlaget Den Grimme Ælling

2016

Lydbog (cd)

indlæser: Jesper Bøllehuus

Modtryk,AV Forlaget Den Grimme Ælling