Bøger / skønlitteratur til børn / roman

I skolens dybe kælder


Beskrivelse


Krimi. Jim bliver en dag overfaldet i skolens kælder, og der bliver sat ild til det rum, han er i - rum nr. 101. Rummet gemmer på en uhyggelig historie. Den historie vil Jim og Laura opklare. Mon det lykkes for dem?

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 11. dec. 2014

af

af

Vibeke Axelsen

d. 11. dec. 2014

En dag beder Klaus, som er Jim og Lauras lærer, Jim om at gå ned i skolens kælder og hente et kort over Afrika. Laura bliver bange på Jims vegne. Men der er også noget at være bange for, viser det sig. For 8-11-årige. Lix 14.

Krimi. Jim og Laura er venner - ikke kærester, som de af kammeraterne bliver drillet med - og går i klasse sammen. Skolens kælder bærer på en hemmelighed, og en dag, da Jim skal derned efter noget, bliver han bedøvet, og der bliver sat ild til det rum, som han er i. Branden bliver opdaget i tide, og da Jim er frisk igen, vil Laura og han opklare, hvem der gjorde det og hvorfor. Handlingen er i 11 kapitler, og der er tegninger i farver. Bog nr. 16 i "Solo serien". Bøgerne i serien er skrevet af forskellige forfattere og er selvstændige historier.

Man skal kunne lide uhyggelige, krimiagtige og spændende historier, hvis man vil læse denne bog. I handlingen er der to brande, hvor børn er ved at indebrænde, en mørk og skummel kælder og voksne, man ikke kan stole på og mere i den stil. Den er spændende fortalt. Tegningerne er gode og hjælper til at forstå historien ved at vise meget af handlingen.

I Serien "Let-krimi" er der bøger, der er lige så lette at læse som denne, og som også er spændende, krimiagtige historier.