Gå til indholdI renernes land : en antropologisk rejse


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

194 sider: ill.

Udgivet

2020

Originaludgave

2020


Beskrivelse


En antropologisk rejse til samernes land i 1945 i efterdønningerne af 2. verdenskrig. Til interesserede i antropologi og same-kultur


Anmeldelser (5)


7. sep. 2020

En antropologisk rejse til samernes land i 1945 i efterdønningerne af 2. verdenskrig. Til interesserede i antropologi og same-kultur.

Samerne er et urfolk, der primært er kendt for deres rensdyrdrift. Det er et folk, der kulturelt, økonomisk og politisk har været undertrykt af kirke og kongemagt, næsten helt frem til i dag, hvor den samiske befolkning er bedre stillet, dog uden at alt er rosenrødt. Denne bog er baseret på antropologen Johannes Nicolaisens notater og beskriver en rejse han foretog i 1945, lige efter krigens afslutning. Nicolaisen levede med samerne, og bogen giver bogen et tilbundsgående indblik i samernes levevilkår og historie. Den skildrer også Nicolaisens egen personlige udvikling, da det er hans første rejse, hvor han studerer et oprindeligt folk. Bogen er illustreret.

En god, men smal bog om et folk, der bogstaveligt, og i overført betydning, har været jaget på flugt.

Af andre bøger i om samme emne findes Lapland


Samerne - et urfolk i nord


En tæmmet vildmark


, Samerne - et urfolk i nord og En tæmmet vildmarkAf andre bøger i om samme emne findes Lapland, og En tæmmet vildmarkAf andre bøger i om samme emne findes Lapland, Samerne - et urfolk i nord og Af andre bøger i om samme emne findes Lapland, Samerne - et urfolk i nord og En tæmmet vildmark.

Lektørudtalelse

Af

Allan Thomsen Volhøj

Kristeligt dagblad

Af

Lotte Kirkeby Hansen

d. 14. jan. 2021

Weekendavisen

Af

Katja Lette Kvaale

d. 25. sep. 2020

Religion

Af

Jesper Østergaard (f. 1973)

2022, nr. 2

Jordens folk


Informationer og udgaver

Bog

2020

Ebog

2020