Gå til indholdBøger / faglitteratur

I grådighedens tid : kapitalfonde og kasinoøkonomi


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

256 sider

Udgivet

2007

Målgruppe

til voksne


Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

2008

af

af

Søren Brunbech

2008

For studerende og for læsere generelt med interesse for debatten om de magtfulde kapitalfondes opkøb og videresalg af bl.a. danske virksomheder.

I dag foretager kapitalfonde og investeringsbanker lånefinansierede opkøb for svimlende summer med fokus på kortsigtet profit. Det der handles med er job, arbejdspladser og virksomheder i et lukket rum, uden politisk ledelse og regulering. Poul Nyrup Rasmussen vil løfte sløret for kapitalfondenes forretningsmetoder og har skrevet forord, indledning og afslutning. Den øvrige del er bidrag af danske og udenlandske eksperter der alle forholder sig kritisk til kapitalfondenes virke. Skatteeksperten Chresten Amby skriver således om fondenes sindrige konstruktioner for at undgå beskatning, og TDC-opkøbet beskrives som et lærestykke i kapitalfondenes fremfærd. Bidragene indeholder en del nødvendig fagterminologi, men kan læses af alle med interesse for området.

Robert Spliid: Kapitalfonde : rå pengemagt eller aktivt ejerskab, 2007 er mindre politiserende og vægter også de positive sider fondene kan have ved at bringe ny dynamik ind i nødlidende virksomheder.

Poul Nyrup Rasmussen giver her, sammen med en række ligesindede eksperter, en indføring i kapitalfondenes forretningsmetoder. Nyrup kalder dem uregulerede pengeforvaltere og taler for nødvendigheden af en politisk kontrol for at forsvare en europæisk model, hvor velfærdssamfundets værdier driver værket, og ikke kapitalfondenes.


Politiken

d. 1. dec. 2007

af

af

Bjørn Lambek

d. 1. dec. 2007


Berlingske tidende

d. 24. nov. 2007

af

af

Karsten Svensson

d. 24. nov. 2007


Weekendavisen

d. 23. nov. 2007

af

af

Christopher Arzrouni

d. 23. nov. 2007


Det ny Clarté

Årg. 3, nr. 7 (2008)

af

af

Frank Aaen

Årg. 3, nr. 7 (2008)Informationer og udgaver

2007

Bog

Poul Nyrup Rasmussen

Information, Særudgave

2007

Bog

Poul Nyrup Rasmussen

Information, 1. udgave