Gå til indholdHypokonderens død


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

319 sider

Udgivet

2014

genre/form

roman,

spændingOriginaludgave

2014


Beskrivelse


Morten Richter er overbevist om, at han skal dø. Ifølge ex-konen Malou og chefen på Københavns Universitet er han bare hypokonder. Da efterretningstjenesten indkalder ansøgere til jobbet som agent, melder Morten sig. Og så ændres alting


Anmeldelser (4)


31. mar. 2014

Spændende spionroman, der kobler hverdagsgrå nutidsdanmark med eksotiske og farlige spiontogter til Pakistan. Til læsere af agentromaner. Og til dem, der er groet fast i et kedeligt og forudsigeligt job og drømmer om nye udfordringer under fremmede himmelstrøg. Så vil den både virke ansporende og afskrækkende.

Forfatteren er journalist og forfatter til to fagbøger om den danske efterretningstjenestes historie. Han kender sit stof og kobler i denne agentroman sin viden om efterretningstjenesternes hemmelige verden sammen med en elementær spændende historie om den hypokondriske, 47-årige, fraskilte historiker, der kastes ud, hvor han ikke kan bunde, da han siger ja til et job som spion.

Spionromaner er der mange af. Denne har mindre politisk fokusering end Leif Davidsen og mindre ramasjang end Ken Follett og er ikke helt så ironisk-tør som Graham Greene. Den blander lidt dansk hverdagsrealisme ind i starten, indtil det solvame og fremmedartede Pakistan tager over som scene for den dramatiske og overraskende slutning.

Vellykket dansk spionroman til genrens læsere. Dens genretypiske forside med en enlig figur mod en diset, fremmedartet by formidler fint indhold og stemning. Vip forsiden udaf, så skal den hurtigt blive udlånt.

Lektørudtalelse

Af

Sanne Caft

Berlingske tidende

Af

Merete Reinholdt

d. 12. apr. 2014

Jyllands-posten

Af

Lars Ole Sauerberg

d. 6. apr. 2014

Politiken

Af

Jan Hedegaard

d. 4. apr. 2014


Informationer og udgaver

Bog

2014

Ebog

2014

Lydbog (net)

2014

Lydbog (cd-mp3)

2014