Bøger / faglitteratur

Hyperstress : essays om moderne arbejdspsykologi


Beskrivelse


Præsenterer en positiv forståelse for udviklingen af det moderne arbejdsliv med fokus på stress, at der er brug for fremadrettet forståelse for udvikling af det moderne samfund.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 3. juli 2009

af

af

Ellen Lind Jensen

d. 3. juli 2009

Hyperstress betegner den moderne stress, som fremtræder på en mere omfattende og belastende måde end tidligere og optræder i sammenhænge med øget kompleksitet og mindre gennemskuelighed. Bogens 1. del henvender sig til alle, der interesserer sig for moderne arbejdsmiljø og den forebyggende indsats, mens 2. del henvender sig til dem, der ønsker uddybende forståelse på et teoretisk og videnskabeligt niveau. Bogen er alt i alt på et niveau, der fordrer en ret høj sproglig og teoretisk kapacitet af sin læser.

Forfatteren er cand.psych. og lektor i arbejds- og organisationspsykologi ved Aalborg Universitet, hvorfra denne bog har sit afsæt. Bogen vil vise, hvordan det moderne arbejdsliv byder på nye reaktioner og psykiske problemer, og rejser en diskussion om, hvordan disse forhold skal forvaltes. Hvor andre teorier anser udviklingen for negativ, åbner denne bog op for en positiv forståelse og tilgang til udviklingen. Således kan den betragtes som en debatbog på højt niveau.

I den omfattende stresslitteratur hører denne titel til i den akademiske afdeling, hvor man løfter blikket og ser på fænomenet i et samfundsmæssigt lys og på et teoretisk plan diskuterer, hvordan man kan møde udfordringerne.

Bogen sætter det moderne arbejdsliv med fokus på fænomenet stress ind i en ny forståelsesramme. Den bør være tilgængelig i folkebibliotekerne, men ikke nødvendigvis i enhver udlånsenhed.