Gå til indhold



Hvordan fungerer Den Europæiske Union? : en grundbog om EU efter Finanspagten


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

150 sider: ill. (nogle i farver)

Udgivet

2013

Originaludgave

2010


Anmeldelser (2)


18. jun. 2010

Den overskuelige, men faktamættede bog er målrettet de forskellige gymnasieuddannelser. Men den er også nyttig for lærer- og journaliststuderende og andre relevante grupper.

Ny informationstæt og velredigeret grundbog om EU, der søger at give et samlet billede af EU. Bogen kommer rundt om EU's etablering, institutioner, funktion og udvikling op til i dag efter tiltrædelsen af Lissabon-traktaten sidste år. Bogen er som den tidligere udgave struktureret i en række hovedkapitler. Indledningsvis indkredses EU's særlige rolle og status som en mellemting mellem en statslig konstruktion og en international organisation og teorierne om de forskellige føderale former og forholdet til de nationale stater. Derefter følger kapitler om historien og juraen bag EU og EUs institutioner, beslutningsproces og Danmarks EU-beslutningsproces. Der er et appendiks om forskellen på det første kasserede udkast til forfatningstraktat og Lissabon-traktaten. De enkelte kapitler er forsynet med faktabokse og forklarende figurer, og sidst er der afsnit der forklarer forkortelser og begreber samt henvisninger til litteratur, internetadresser samt et stikordsregister.

Bogen er en gennemredigeret udgave af PN's tidligere Hvordan fungerer EU fra 2005 og er primært ajourført i forhold til Lissabon-traktatens ikrafttrædelse 1. december 2009. Til undervisningsbrug findes også til de lidt yngre klassetrin: Det nye EU.

Velstruktureret ajourført godt dækkende bog om EU til undervisningsbrug i gymnasiet.

Lektørudtalelse

Af

Kent Skov

Historie & samfundsfag

Af

Thomas Binderup

Årg. 50, nr. 3 (2010)


Informationer og udgaver

Ebog

2015

Ebog

2013

Bog

2013

Bog

2010