Bøger / faglitteratur / bibliografier

Hvorhen Europa?


Anmeldelser (11)


Bibliotekernes vurdering

d. 27. juli 2018

af

af

Kent Skov

d. 27. juli 2018

Hovedværk om europæisk historie og identitet og den aktuelle politiske situation mellem de europæiske lande og verden. For alle interesserede i europæisk historie og politik.

Omfattende og bredt favnende grundbog om europæisk historie, kultur, identitet og den politiske udvikling i lyset af de historiske og aktuelle politiske udfordringer. Forfatteren, Uffe Østergaard, er tidl. professor på CBS og stadig aktiv i debatten om europæiske spørgsmål. Bogen er overvejende kronologisk, opdelt i fire hoveddele fra Romertiden og frem, der igen er underdelt i 19 temabaserede kapitler. UØs tilgang er bla. at Europa kan stå ved enden af 500 års global dominans og opløsning med fornyet fokus på nationalstaterne, mens især Kina (igen) kan indtage en global dominans.

UØ er over tid den mest kyndige EU- og Europaforsker og forfatter, når det handler om både Europa og EU, hvor Europas identitet og historie ses i en sammenhæng med de mere EU-tekniske og politiske træk. Bogen her er et læseværdigt hovedværk, der opsamler netop de overordnede historiske, kulturelle, religiøse og politiske forhold, som gør det komplekse stof overskueligt og sammenhængende og ikke mindst forståeligt og interessant at læse.

UØ står bag mange titler og især Europas ansigterEuropaHvad nu EU? og Europa, der analyserer den europæiske situation sidst i 1990'erne. Hvad nu EU? er skrevet sammen med Jens Peter Bonde og har direkte fokus på EUs udfordringer ifm. BrexitUØ står bag mange titler og især s ansigter og , der analyserer den europæiske situation sidst i 1990'erne. Hvad nu EU? er skrevet sammen med Jens Peter Bonde og har direkte fokus på EUs udfordringer ifm. BrexitUØ står bag mange titler og især Europas ansigter og Europa, der analyserer den europæiske situation sidst i 1990'erne. er skrevet sammen med Jens Peter Bonde og har direkte fokus på EUs udfordringer ifm. Brexit.


litteratursiden.dk

d. 7. sep. 2018

af

af

Jytte Kjær Schou

d. 7. sep. 2018

Et omfattende videnskabeligt værk, der giver et bud på de historiske forudsætninger for det moderne Europa og EU. Forfatteren er professor emeritus i dansk og europæisk historie. Han anlægger et lang...


Jyllands-posten

d. 21. okt. 2018

af

af

Mikael Jalving

d. 21. okt. 2018


Berlingske tidende

d. 15. sep. 2018

af

af

Per Stig Møller (f. 1942)

d. 15. sep. 2018


Kristeligt dagblad

d. 18. aug. 2015

af

af

Hans Hauge

d. 18. aug. 2015


Weekendavisen

d. 24. aug. 2018

af

af

Nikolaj Arve

d. 24. aug. 2018


Noter / Historielærerforeningen for Gymnasiet og HF

Nr. 221 (2019)

af

af

Mathias Perriton Strand

Nr. 221 (2019)