Gå til indholdHjem : en roman


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

301 sider

Udgivet

2016

genre/form

romanOriginaludgave

2016


Beskrivelse


Drengen Aron og hans familie er efter en voldsom flugt fra krigen i Syrien endt i et kommunalt boligbyggeri i Danmark, hvor de nu forsøger at stable deres liv tilbage på benene


Anmeldelser (7)


30. nov. 2016

Roman om en syrisk families flugt, tvivl og frygt. En fortælling om at miste sine rødder, sit hjem og sit hjemland - og om at skabe en ny tilværelse og at høre til. For alle med samfundsinteresse.

Aron flygter som dreng med sin familie fra Damaskus i Syrien, og efter en turbulent rejse ender de i Solhaverne, et boligbyggeri i en dansk industriby. Et tæt befolket sted hvor man bor, men hvor det er svært at leve; hvor selv drømmene forekommer håbløse og ingen taler højt om volden, misbruget eller den voksende kriminalitet. Her dukker pigen Bea op som Arons redning og ven, som et vildt, mystisk og forvirrende bekendtskab. Bea er både hårdkogt, hæmningsløs og sårbar, og hun bliver genstand for Arons betingelsesløse betagelse. Vinder af romankonkurrence om flygtninge udskrevet af Dansk Flygtningehjælp, Dansk Forfatterforening og forlaget Tiderne Skifter.

Meget empatisk roman om et ellers følsomt emne. En bog fuld af nærvær og følelsen af indsigt. Det er en sand øjenåbner overfor de oplevelser, flygtninge har været udsat for - lige fra hvad de flygtede fra, deres flugt undervejs og deres endelige destination - men uden at være nedladende, politisk korrekt, belærende eller velmenende. Den føles ægte, er yderst velskrevet og har et meget smukt sprog. En vigtig bog.

Hvis man vil læse mere om flygtninge findes fx Tossen fra Frihedspladsen


Nujeen


Hanan Syrien


Over grænsen


, Nujeen, Hanan Syrien og Over grænsenHvis man vil læse mere om flygtninge findes fx Tossen fra Frihedspladsen, , Hanan Syrien og Over grænsenHvis man vil læse mere om flygtninge findes fx Tossen fra Frihedspladsen, Nujeen, og Over grænsenHvis man vil læse mere om flygtninge findes fx Tossen fra Frihedspladsen, Nujeen, Hanan Syrien og Hvis man vil læse mere om flygtninge findes fx Tossen fra Frihedspladsen, Nujeen, Hanan Syrien og Over grænsen.

Lektørudtalelse

Af

Iben Jakobsen

Litteratursiden.dk [online]

Af

Daniel Boysen

2017-01-04

Politiken

Af

Lise Garsdal

d. 3. dec. 2016

Kristeligt dagblad

Af

Maria Sjøqvist

d. 27. mar. 2017

Information

Af

Kristin Vego

d. 31. dec. 2016

Weekendavisen

Af

Birte Weiss

d. 6. jan. 2017

Jyllands-posten

Af

Katrine Sommer Boysen

2017-02-19


Informationer og udgaver

Lydbog (net)

2018

Punktskrift

2018

Bog

2016

Ebog

2016