Bøger / skønlitteratur / roman

Hekseyngel : et genbesøg i William Shakespeares Stormen


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog
dansk
Omfang
311 sider
Udgivet
2016
Ophav
Genre og form
roman

Beskrivelse


Felix Phillips er en stjerneinstruktør, der har mistet alt. Han er endt ensom og glemt i en faldefærdig lade, men efter 12 års eksil får han job som lærer i et nærliggende fængsel og pludselig er den længe ventede hævn inden for rækkevide.

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 29. sep. 2016

af

af

Christine Christensen

d. 29. sep. 2016

Nutidig gendigtning af Shakespeares skuespil "Stormen" om den fallerede teatermand Felix Phillips, der drømmer om hævn, men finder tilgivelse og en ny fremtid. For alle, der holder af en god historie.

Felix Phillips; falleret og forrådt stjerneinstruktør har intet tilbage. Hans højre hånd har dolket ham i ryggen, konen og hans eneste barn er døde, selv tænderne har han mistet og hans tidligere så vanvittige og kreative opsætninger af klassiske skuespil er en saga blot. Felix er endt ensom og glemt i en faldefærdig lade, han plages af minderne om sin afdøde datter og det er udelukkende tankerne om hævn, der holder ham oppe. Efter 9 års eksil får han imidlertid job som lærer i et nærliggende fængsel og pludselig er den længe ventede hævn inden for rækkevide.

Vellykket og velskrevet roman, der skævt og humoristisk beskriver Felix' nedtur og efterfølgende udvikling i arbejdet med de indsatte. Historien leger hele tiden elegant og veloplagt med "Stormens" tematikker, selv Felix' egen tragiske livshistorie er en parafrase over skuespillet.

Endnu et bind i serien "Shakespeare i et nyt årtusind", hvor nutidige forfattere omskriver og nyfortolker Shakespeares skuespil, Tidens kløftEddikepigenMaddAddam og Eddikepigen er gode bud på dette. Har man lyst til at læse mere af Atwood er MaddAddam et bekendtskab værdEndnu et bind i serien "Shakespeare i et nyt årtusind", hvor nutidige forfattere omskriver og nyfortolker Shakespeares skuespil, Tidens kløft og er gode bud på dette. Har man lyst til at læse mere af Atwood er MaddAddam et bekendtskab værdEndnu et bind i serien "Shakespeare i et nyt årtusind", hvor nutidige forfattere omskriver og nyfortolker Shakespeares skuespil, Tidens kløft og Eddikepigen er gode bud på dette. Har man lyst til at læse mere af Atwood er et bekendtskab værd.


Kristeligt dagblad

d. 28. dec. 2016

af

af

Rasmus Vangshardt

d. 28. dec. 2016


Jyllands-posten

d. 16. okt. 2016

af

af

Lars Ole Sauerberg

d. 16. okt. 2016


Weekendavisen

d. 28. okt. 2016

af

af

Kathrine Tschemerinsky

d. 28. okt. 2016