Bøger / faglitteratur til børn

Hajer


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 3. sep. 2010

af

af

Henrik Munch Jørgensen

d. 3. sep. 2010

Hajen er et fascinerende dyr, som der altid er stor efterspørgsel på bøger om - især hos børn. Det er derfor altid rart med nye udgivelser om emnet. Denne bog om hajer kan anvendes som bladrebog af børn i alle aldre eller selvlæses fra ca. 9 år. I skolesammenhænge kan bogen anvendes i forbindelse med emnearbejde og faglige læsekurser.

Billedsiden er helt klart denne bogs store force. Flotte, fascinerende og farlige fotografier af hajer præger bogen, men efterlader et indtryk af hajerne som farlige dræbere. Teksten stiller dog spørgsmålstegn ved og gør op med holdningen om, at hajerne er farlige dræbere. Så hvis man ikke bare bladrer igennem bogen, men også læser den, vil man opdage, at hajer ikke er helt så farlige, som deres rygte antyder. Teksten består af en kortfattet brødtekst, som suppleres med diverse faktabokse. "Zappe-læsning" kan man kalde det, da det ikke er en bog, man nødvendigvis læser fra ende til anden, men mere en bog, hvor man læser det, der fanger ens nysgerrighed og interesse.

Bogen kan suppleres med titler som Miranda MacQuittys Hajer, 2009 eller Bent Faurbys Hajer, 2006 i serien Første fakta.

En udmærket bog om hajer, som supplerer samlingen godt og helt sikkert vil blive lånt ud uden dog at tilføre noget nyt.Informationer og udgaver