Gå til indholdGudspartiklen : roman


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

341 sider

Udgivet

2015

Originaludgave

2015


Beskrivelse


Mikkel har mistet sit livs kærlighed og vandrer gennem tilværelsen som et spøgelse. Men så finder han en hemmelig dør, der fører ind til nabolejligheden, som ikke har været beboet siden 1940'erne. Her opdager Mikkel noget, der kan ændre ham selv og hele verden


Anmeldelser (6)


23. apr. 2015

Kærlighed, trafficking, koncentrationslejre, Higgs-partikel, Vesterbro, Afrika, Pagtens Ark og meget mere. Overordnet til læsere af spændingslitteratur, men også til læsere med interesse for fysik og teologi.

Mikkel vandrer gennem tilværelsen på Vesterbro som et spøgelse, styret af mindet om sin afdøde kæreste. En dag opdager Mikkel at der bag hans klædeskab er en åbning til lejligheden ved siden af. En lejlighed, der ikke har været beboet siden 1940'erne. Her finder Mikkel noget der sender ham på en rejse, der både kan ændre ham og hele verden. "Gudspartiklen" blander spænding med kærlighed, astrofysik og teologi. Det er Mads Peder Nordbos tredje roman.

På papiret lyder "Gudspartiklen" som en rodet omgang, men Mads Peder Nordbo formår at føre det ambitiøse projekt til dørs. "Gudspartiklen" er ikke en bog for alle, men den ramte mig lige i hjertet og forfatterens noget gammeldags sprogbrug passer perfekt til denne fortælling, hvor karaktererne føles ægte. Magisk realisme blandes med spændende teorier og spænding, det grumme blandes med det smukke og pageturneren blandes med en kompleks historie om kærlighed og menneskelighed.

Bogen har et slægtsskab med Nordbos Odins labyrint


Thuleselskabet


Himlen brændte


og Thuleselskabet, men "Gudspartiklen" er mere modig og ambitiøs. Desuden vil jeg anbefale Ib Michaels Himlen brændte der også blander videnskab, magisk realisme og kærlighedBogen har et slægtsskab med Nordbos Odins labyrint og , men "Gudspartiklen" er mere modig og ambitiøs. Desuden vil jeg anbefale Ib Michaels Himlen brændte der også blander videnskab, magisk realisme og kærlighedBogen har et slægtsskab med Nordbos Odins labyrint og Thuleselskabet, men "Gudspartiklen" er mere modig og ambitiøs. Desuden vil jeg anbefale Ib Michaels der også blander videnskab, magisk realisme og kærlighedBogen har et slægtsskab med Nordbos Odins labyrint og Thuleselskabet, men "Gudspartiklen" er mere modig og ambitiøs. Desuden vil jeg anbefale Ib Michaels Himlen brændte der også blander videnskab, magisk realisme og kærlighed.

Lektørudtalelse

Af

Jacob Holm Krogsøe

Politiken

Af

Bo Tao Michaëlis

d. 11. maj. 2015

Berlingske tidende

Af

Per Krogh Hansen

d. 30. maj. 2015

Jyllands-posten

Af

Christian Møgeltoft

d. 16. maj. 2015

Kristeligt dagblad

Af

Mai Misfeldt

d. 26. maj. 2015

Litteratursiden.dk [online]

Af

Jette S.F. Holst

2015-07-02


Informationer og udgaver

Lydbog (net)

2016

Lydbog (net)

2016

Bog

2015

Lydbog (cd)

2015

Lydbog (cd-mp3)

2015

Ebog

2015