Gå til indholdOdins labyrint : et glasbarns fortællinger


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

413 sider

Udgivet

2013

genre/form

roman,

spændingOriginaludgave

2012


Beskrivelse


Universitetsstuderende Mathias hentes til London for at hjælpe en aldrende kunstner med at nedskrive en teori, der vil kunne ryste flere af verdens trosretninger. Mathias kommer ud for mange dramatiske hændelser i det store og mystiske hus i London


Anmeldelser (8)


29. okt. 2012

Her er en godbid til dem, der har taget "Dan-Brown-genren" til sig, spændingsbøger med en stor portion af mysticisme, historiske konspirationsteorier, myters forankring i virkeligheden, godt med drama og naturligvis et strejf love-story til at mildne det hele.

Dette er forfatterens skønlitterære debut, han er magister i nordisk sprog, litteratur og filosofi og har forsket i bl.a. runer og sproghistorie. Historien handler om den unge universitetsstuderende Mathias. Han får et brev fra en stor personlighed i London, en gammel verdenskendt kunstner, Lucian Whitmore. Han skriver, at han ønsker hjælp til at færdiggøre noter om en viden, der kan ændre verdenssynet for en stor del af verdens befolkning. Tiden vil vise, hvorfor netop Mathias udpeges til denne opgave. Samtidig ved Mathias, at der er nogle mørke punkter i familien. Hans far er ukendt og moderens fortid kender han kun fra nogle hemmelige dagbøger. I Whitmores gamle og mystiske hus i Kensington oplever Mathias sære ting, spøger det? hvor kommer skelettet i haven fra? hvor passer forbindelsen til Botanisk Have i København ind? Og frem for alt: hvor kom Odin og aserne fra? Det er en dramatisk og temmelig kompliceret historie, læseren skal skærpe al opmærksomhed for at hænge på her, nogle vil nok snuble i detaljerne, men spændende er det ubetinget.

Dan Brown-arven kan bogen ikke frasige sig, nationalt vil jeg sammenligne med Mikkel Birkegaard.

Historien er ubesværet fortalt, den er detaljemættet men velkonstrueret.

Lektørudtalelse

Af

Beth Høst

Litteratursiden.dk [online]

Af

Dorrit Munk Jørgensen

2013-04-03

Litteratursiden.dk [online]

Af

Henriette Olesen

2012-12-06

Jyllands-posten

Af

Jakob Levinsen

d. 1. nov. 2012

Politiken

Af

Anne Bech Danielsen

d. 8. dec. 2012

Weekendavisen

Af

Katinka Bruhn

d. 7. dec. 2012

Information

Af

Iben Albinus Sabroe

d. 4. jan. 2013

Kuml

Af

Kent O. Laursen

2013


Informationer og udgaver

Bog

2013

Bog

2012

Lydbog (net)

2013

Lydbog (net)

2013

Lydbog (cd-mp3)

2013

Lydbog (cd)

2013

Ebog

2012