Bøger / faglitteratur til børn / undervisningsmaterialer

Grønland

Del af Faktisk!

Beskrivelse


Opgaver på www.fagliglaesning.dk.

I samme serie


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 26. nov. 2010

af

af

Inge Lykke

d. 26. nov. 2010

Bogen har lix 12. Den kan bruges til den første selvstændige faglige læsning til børn fra 8-10 år.

Bogen er opbygget, som de tidligere bøger i serien Faktisk!: Et stort farvefoto på den ene side og en dækkende overskrift med tekst i korte linjer på den modstående side. Ord overstreget med gult bliver forklaret eller tegnet i margin. De smukke farvefotos illustrerer teksten rigtig flot. Fin litteraturliste bagerst. Indholdet er som i en traditionel bog om Grønland: Landefakta, transport, erhverv, dyreliv, bolig og befolkning. På de 13 sider tekst får man mange fakta om Grønland. Det nye er layoutet, og at den er målrettet en yngre læsergruppe.

Der er mange bøger om Grønland på hylderne, men ikke i den lette genre. De små fagbøger og Første fakta har begge en titel, som handler om Grønland. Nærværende bog lægger sig i sværhedsgrad mellem de to titler. Gammel viden fra tidligere udgivelser om Grønland hældt på nye læsebearbejdede flasker.

En fin bog, som vil kunne bruges i en emnekasse om Grønland, og som vil blive taget op af kassen, fordi den er indbydende, fyldt med kortfattede fakta og nem at læse.