Gå til indholdGrænseområder


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

185 sider

Udgivet

2021

genre/form

roman,

romanerOriginaludgave

2021


Beskrivelse


Australsk kortroman om en ældre mands granskning af sin egen fortid, religiøsitet, forhold til litteratur, arkitektur og særligt farver - farver på glas, guldfisk, hestevæddeløbstrøjer og glaskugler. En særlig læseoplevelse for et relativt smalt feinschmecker-publikum


Anmeldelser (3)


7. jan. 2022

Australsk kortroman om en ældre mands granskning af sin egen fortid, religiøsitet, forhold til litteratur, arkitektur og særligt farver - farver på glas, guldfisk, hestevæddeløbstrøjer og glaskugler. En særlig læseoplevelse for et relativt smalt feinschmecker-publikum.

I en lille grænseby i et ukendt land reflekterer en ældre navnløs mand over sin fortid, sin nutid og sine mulige liv. I én lang fortælling genbesøger han barndommen med en religiøs opvækst, arbejdslivet ved et universitet, familielivet og ikke mindst fascinationen af farver, glasmosaikker og den allestedsnærværende glæde ved ord og litteratur. Hverdagsglimt og fragmenter fra fortiden blandes med de liv, han kunne have haft, og gennem det hele løber ønsket om at genskabe tabte sindsstemninger, ja endog sin tro, gennem mønstre, farveblyanter og glaskugler - alt, der kan vise ham lyset.

Særpræget fortælling, der på den ene side er en ældre mands betragtninger og erindringer om stort og småt og på den anden side en nærmest meta-agtig fortælling, hvor fortælleren hele tiden kommenterer på egne skriverier og refleksioner. De mange spring i tid, sted og fortællestemme kræver en trænet og opmærksom læser.

Minder i stil og sprogtone om forfatterens egen Sletterne


Scener af livet i provinsen


. Læsere af denne bog vil også holde af Scener af livet i provinsen : Drengeår, Ungdomsår, Sommertid af CoetzeeMinder i stil og sprogtone om forfatterens egen Sletterne. Læsere af denne bog vil også holde af : Drengeår, Ungdomsår, Sommertid af CoetzeeMinder i stil og sprogtone om forfatterens egen Sletterne. Læsere af denne bog vil også holde af Scener af livet i provinsen : Drengeår, Ungdomsår, Sommertid af Coetzee.

Lektørudtalelse

Af

Christine Christensen

Information

Af

Johann Sten Nielsen

d. 14. jan. 2022

Weekendavisen

Af

Lasse Winther Jensen

d. 28. jan. 2022


Informationer og udgaver

Bog

2021