Gå til indholdSletterne


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

167 sider

Udgivet

2021

Originaludgave

2021


Beskrivelse


Bogens navnløse fortæller er en filmskaber, som rejser til det indre Australiens mytiske sletter for at lave en film om dem og for at prøve at forstå sletteboerne og deres særlige liv. En drømmende, abstrakt roman for læsere af eksperimenterende litteratur


Anmeldelser (3)


23. dec. 2020

Bogens navnløse fortæller er en filmskaber, som rejser til det indre Australiens mytiske sletter for at lave en film om dem og for at prøve at forstå sletteboerne og deres særlige liv. En drømmende, abstrakt roman for læsere af eksperimenterende litteratur.

Filmskaberen rejser til sletterne for at lave sin film om dem, men må først finde sig en velhavende mæcen blandt sletteboerne, som er kendt for at være meget optagede af at bevare sletternes kulturarv. Det lykkes ham at finde en velynder, og herefter bruger fortælleren godt 20 år på dennes gods, navnlig i ejendommens imponerende bibliotek, hvor han forbereder sin film, og lærer om sletterne. Under det lange ophold møder filmskaberen andre slags kunstnere, der også forsøger at beskrive sletterne i deres kunst - litteratur, billedkunst, musik - men ikke helt formår det, som om enhver erkendelse af sletterne, deres liv og landskab, altid må være privat og umulig at dele med andre, både for sletteboerne og kunstnere. "Sletterne" er Gerald Murnanes første bog udgivet på dansk.

"Sletterne" er et hovedværk i australske Murnanes vigtige, men ret ukendte forfatterskab. Bogen vil være en helt særlig og smuk, men også svær læseoplevelse for et smalt publikum.

Murnane er en ret idiosynkratisk forfatter, der er svær at sammenligne med andre. Men den tænksomme fortæller i bogen giver mindelser om W.G. Sebalds Austerlitz


Krigslys


eller Michael Ondaatjes Krigslys, som dog er nemmere at gå tilMurnane er en ret idiosynkratisk forfatter, der er svær at sammenligne med andre. Men den tænksomme fortæller i bogen giver mindelser om W.G. Sebalds Austerlitz eller Michael Ondaatjes , som dog er nemmere at gå tilMurnane er en ret idiosynkratisk forfatter, der er svær at sammenligne med andre. Men den tænksomme fortæller i bogen giver mindelser om W.G. Sebalds Austerlitz eller Michael Ondaatjes Krigslys, som dog er nemmere at gå til.

Lektørudtalelse

Af

Christian Hundebøl Høj

Weekendavisen

Af

Lasse Winther Jensen

d. 19. feb. 2021

Information

Af

Tonny Vorm

d. 26. feb. 2021


Informationer og udgaver

Bog

2021