Gå til indholdFrederik 8. og Dronning Lovisa


Detaljer

Seneste udgave, bog


Beskrivelse


Biografi over kong Frederik VIII (1843-1912) og dronning Louise (1851-1926), der var på Danmarks trone i 6 år fra 1906 til 1912


Anmeldelser (1)


12. okt. 2012

En ny serie små bøger udgivet af Amalienborgmuseet giver den besøgende god besked om de kongelige arbejdsværelsers ejere. Det er korte illustrerede biografier over henholdsvis Christian 10. og Dronning Alexandrine, farforældre til den nuværende dronning, og Frederik 8. og Dronning Lovisa, oldeforældre til dronningen.

På ca. 50 sider gives god besked om de to regentpars liv og personlighed, og tidens politiske og historiske spørgsmål. Frederik 8. nåede at være kronprins i 47 år og konge i 6, og er i dag næsten glemt. Bogen yder ham dog oprejsning i en nuanceret og saglig biografi. Christian 10. er mere kendt, og den noget kantede og konservative konge blev vældig populær under og efter 2. verdenskrig. Dronningerne beskrives også, omend der efter tidens kvindeideal er mindre at sige om dem. Deres historie sættes fint i sammenhæng med Danmarkshistorien i øvrigt. Bøgerne er illustreret med mange fotos, som er små og mørke sammenlignet med dem, der nu om dage eksponerer vort kongehus. Teksten er letlæst men seriøs og grundig på den begrænsede plads.

Der findes ikke lignende biografier om de to kongepar. Begge omtales dog grundigt og fint i både Europas svigerbørn af Malin Lindgren og En kongelig familie.

Fine små biografier, gode ved besøg i de kongelige arbejdsværelser på Amalienborgmuseet, men også til historisk interesserede. Flere udgivelser er planlagt i 2013, 150- året for Glücksborgernes tronbestigelse.

Lektørudtalelse

Af

Tove Delica


Informationer og udgaver

Bog

2012