Bøger / faglitteratur / biografier

Frederik 8. og dronning Lovisa : det oversete kongepar


Beskrivelse


Biografi over kong Frederik VIII (1843-1912) og dronning Lovisa (1851-1926), der var på Danmarks trone i 6 år fra 1906 til 1912.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 21. juni 2017

af

af

Sanne Caft

d. 21. juni 2017

To inspirerende og forholdsvis korte gennemgange af to af Danmarks tidligere konger. Perfekt til opgaveskrivning og til den historisk interesserede, der gerne vil have en introduktion til kongen, dennes hof, liv og samfundsmæssige betydning.

Begge bøger er en kronologisk gennemgang af henholdsvis Frederik d. 7 og Frederik d. 8 og disse dronninger og hofliv. Teksterne er forholdsvis korte men tydelige i deres nedslag. Gennemillustrerede med samtidige billeder, fotos og billeder af diverse artefakter. Bagerst en kort liste med forslag til videre læsning.

Begge bøger er en glimrende introduktion til kongerne. De kombinerer fint beskrivelser af kongernes opvækst, tronbestigelse og regentperiode med beskrivelser af de samfund, de levede i og de valg, som kongemagten tvang dem til at træffe. Målgruppen kan både være opgaveskrivende i folkeskolens ældste klasser og opefter samt den alment interesserede læser. Udvalget af illustrationer er eksemplarisk og opsætningen gør det nemt at orientere sig i stoffet.

Om Frederik d. 7 findes bl.a. den lidt ældre Frederik 7, der er tilsvarende let at læse samt den meget omfattende Konge til Danmark. Om Frederik d. 8 findes Frederik VIII og hans tid. Hertil kommer hjemmesiden kongernessamling.dkFrederik 7.Konge til DanmarkFrederik VIII og hans tidOm Frederik d. 7 findes bl.a. den lidt ældre Frederik 7, der er tilsvarende let at læse samt den meget omfattende . Om Frederik d. 8 findes Frederik VIII og hans tid. Hertil kommer hjemmesiden kongernessamling.dkOm Frederik d. 7 findes bl.a. den lidt ældre Frederik 7, der er tilsvarende let at læse samt den meget omfattende Konge til Danmark. Om Frederik d. 8 findes . Hertil kommer hjemmesiden kongernessamling.dk.