Gå til indholdFornuften fik aldrig overtaget : erindringer fra et liv uden kompas


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

415 sider: ill. (nogle i farver)

Udgivet

2018

Originaludgave

2018


Beskrivelse


Journalisten og eventyreren Jørgen Bjerre (f. 1937) beretter om sin barndom, livet som journalist og de mange rejser til Amazonas, Barbados og Afrika


Anmeldelser (1)


14. jun. 2018

Når man har nået en vis alder, går det op for en, at ens personlige historie måske er mere historie end personlig, og mange forfølger en lyst til at bringe erfaringer og oplevelser videre til efterkommerne. Her er det journalisten Jørgen Bjerre, som skriver om sit liv til børn og børnebørn og andre i den nære kreds.

Jørgen Bjerre (f. 1937) har en lang og spændende journalistkarriere, som har bragt ham fra Roskilde Dagblad til Familie Journalen og Søndags BT. Han er fra en højskoleorienteret gartnerfamilie og har livet igennem formået at balancere eventyrlysten med et solidt, sjællandsk grundfæste. Bogen falder i tre dele. Først skriver han om sin barndom i familien, derefter kommer beretningen om hans professionelle karriere og endelig får vi en række længere artikler om forskellige rejser, som tidligere har været udgivet andre steder. Bogen er gennemillustreret med egne fotos.

Bjerre er en dygtig journalist, og især i de spændende rejseberetninger, som bringes til slut, foldes hans skrivetalent for alvor ud. Som flere af sine kolleger kniber det med at holde tråden i en hel bog, og det er ikke altid lige interessant. Men hvor ville det dog være fantastisk om ens egen bedstefar havde efterladt så detaljeret en levnedsskildring. Den egentlige målgruppe vil sluge bogen gennem generationer.

Uden for den snævre kreds, vil den nå samme publikum, som Ole Frøstrups En rejse gennem livet


Uden for den snævre kreds, vil den nå samme publikum, som Ole Frøstrups En rejse gennem livet.

Lektørudtalelse

Af

Jørgen Bartholdy


Informationer og udgaver

Bog

2018