Gå til indholdBøger / skønlitteratur til børn / roman

Forladt

Del 0 af Sonar (Kbh.)Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

157 sider

Udgivet

2015

Ophav

Line Kyed Knudsen(forfatter)
Genre og formroman
Målgruppe

til børn


Beskrivelse


Efter forældrenes skilsmisse bor Cecilie hos sin mor, som har det svært. Cecilie savner sin far og lillebror, men har veninden Jasmin, og en dag er hun så heldig at Mads, den dejligste fyr på gymnasiet, får øje på hende


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 9. maj. 2014

af

af

Susanne Dahl Jensen

d. 9. maj. 2014

Roman til unge fra 14 år om familieliv, kærlighed og gymnasieliv og alt det svære, når man er 17 år og går i 2.g. Fotoforside af pige siddende på stranden med ryggen til i grålige og blålige dæmpede farver. Bagsidetekst består af et udpluk fra romanen og en beskrivelse af indhold. I udtryk formidler den fint sig selv til de unge kvindelige læsere fra 14 år.

Line Kyed Knudsen har skrevet mange børnebøger bl.a. serierne K for Klara og Funky, der er for en lidt yngre målgruppe. Hun har også tidligere skrevet Lyden af vinger til Hjerteserien for de 13-15-årige, der også omhandler gymnasietiden. I Forladt er 17-årige Cecilie flyttet med sin mor ind i deres nye lejlighed efter forældrenes skilsmisse og Cecilie savner sin far og lillebror rigtig meget. Det bliver ikke bedre af morens manglende mentale tilstedeværelse, så da hun møder Mads, den dejligste fyr på gymnasiet, forsvinder hun helt ind i deres forhold og bruger al sin tid på ham. Men er Mads lige så villig til at satse alt? Det finder hun langsomt ud af, efter at hun opdager hun er gravid. Fint fortalt i et troværdigt ungt sprog, der giver et nutidigt portræt af unges møde med den første stormende kærlighed.

En anden titel i serien Sonar er Kærlighed for fanden!, der også handler om en unge pige, der bliver kæreste med drømmefyren og ender med at blive gravid.

Smuk, barsk kærlighedshistorie til især unge piger fra 14 år om at møde og forlade den store kærlighed.Informationer og udgaver

2015

Bog

Line Kyed Knudsen

Carlsen, 2. udgave

2014

Bog

Line Kyed Knudsen

Carlsen, 1. udgave

2014

Ebog

Line Kyed Knudsen

Carlsen, 1. e-bogsudgave

2015

Lydbog (net)

indlæser: Marie Nørgaard

Nota

2014

Lydbog (net)

indlæser: Marie Nørgaard

Lindhardt og Ringhof

2014

Lydbog (cd-mp3)

indlæser: Marie Nørgaard

Audioteket

2015

Punktskrift

Line Kyed Knudsen

Nota