Bøger / faglitteratur / erindringer

Forklædt som mand : da far blev mor


Beskrivelse


Michelle Klæstrup (f. 1964) fortæller om at være født som dreng, blive mand og far, men føle sig som kvinde. Om at tage det store spring og få en kønsskifteoperation.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 15. apr. 2015

af

af

Annemette Schønberg Johnsen

d. 15. apr. 2015

Forfatteren fortæller om at være født som dreng, blive mand og far, men føle sig som kvinde. Om at tage det store spring og få en kønsskifteoperation. Denne selvbiografi kan læses af modne unge fra ca. 16 år og voksne med interesse for emnet og personlige beretninger fra virkelighedens verden.

Forfatteren fortæller om omtumlet opvækst og et voksenliv, præget af maskulin facade og et stadig mere påtrængende feminint indre. Længslen efter at blive betragtet som normal afløses efterhånden af længslen efter at kunne være sig selv. Det traditionelle, men frustrerende familieliv opgives og manden begynder sin transformation til kvinde. Det danske sundhedsvæsens tilbud til transseksuelle høster ingen ros.

Medrivende beretning, skrevet i et ligefremt sprog med mange småfejl - en skæbnefortælling med en ærlig livfuldhed. Omslaget viser en smuk kvinde med en frisk udstråling, forfatterens nye, selvsikre jeg. Undertitlen, "Da far blev mor", er nok mest ønsketænkning fra forfatterens side, da hun ikke har haft kontakt med sin søn, siden hun stod frem som kvinde.

Ham og migRejsen mod BenteFanget i den forkerte krop fortæller om en meget ung transkønnet, Rejsen mod Bente og Fanget i den forkerte krop har mange paralleller til M.K.'s oplevelserHam og mig fortæller om en meget ung transkønnet, og Fanget i den forkerte krop har mange paralleller til M.K.'s oplevelserHam og mig fortæller om en meget ung transkønnet, Rejsen mod Bente og har mange paralleller til M.K.'s oplevelser.


Politiken

d. 7. juni 2015

af

af

Christian Graugaard

d. 7. juni 2015