Bøger / skønlitteratur / digte

Forfald : digte


Beskrivelse


Dystre digte om smerten ved sindets forfald.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 24. okt. 2014

af

af

Allan Thomsen Volhøj

d. 24. okt. 2014

Dystre digte om smerten ved sindets forfald. Til læsere af digte om sindets skyggesider.

Digtene beskriver hverdagssituationer og tanker i hovedet på fortælleren. "Alle mine forventninger til mennesket er sunket ned i min kælder, en jordkold grav, som den dag du bad mig skrive et digt om død og råddenskab og jeg så dig med en anden gå ned ad strøget, som om intet nogensinde var, eller havde været..." Forfatteren Stine Hoppe har før udgivet to andre digtsamlinger.

I en dyster, poetisk og mismodig tone skildres livets og sindets skyggesider i digtsamlingen. Hoppe skriver let forståeligt og med en smertelige nerve, der gør, at man får helt ondt i sjælen. Det gør dog også, at digtene bliver meget endimensionale, grænsende til det selvudslettende. Det er ikke digte, man skal læse på en dårlig dag. Stilen i digtene er meget gennemført, men uden særligt sprogligt overskud og finesse. Det hele bliver meget sort i sort.

Der findes en del digtsamlinger i samme mørke tone. Af de nyere fx GråbjergsangPilgrim, og PilgrimDer findes en del digtsamlinger i samme mørke tone. Af de nyere fx Gråbjergsang, og .