Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Forbandede mødom


Beskrivelse


Maria og Christina på 15 år er bedsteveninder, men da Christina får en ny og ældre kæreste, føler Maria sig presset til komme af med den forbandede mødom. Men er hun i virkeligheden klar?

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 29. juni 2011

af

af

Elisabeth Bennetsen

d. 29. juni 2011

Ungdomsbog for piger fra 14 år, som er til den mere realistiske og knapt så romantiske side af tilværelsen som ung. Bogens for - og bagside levner ikke tvivl om emnet.

Temaet er den forbistrede mødom, og hvordan man kommer af med den. Bogens hovedperson er den 15-årige Maria, som er bedsteveninde med Christina, som er lidt mere fremme i skoene, når det gælder sex. Hun har også en noget ældre kæreste, som nok får hende til at overskride flere grænser, end hun måske i virkeligheden er klar til. Det presser Maria til at lægge op til hendes egen og mere tilbageholdende kæreste. En del af bogen handler om diverse forberedelser til den akt, der slet ikke bliver, som hun havde tænkt, men den handler også om ungdomsliv i dag med fester, shopping, druk og brudte familier skildret ganske nøgternt og lige på i et nutidigt og friskt sprog. Forfatteren har tidligere udgivet den mere chick lit- prægede Hvis bare 09/37.

Renee Toft Simonsens Dømt til frihed 10/17, Mette Julins Sandheder og løgne 10/21 og Daniel Zimakoffs Grim weekend 10/07 er bøger lidt i samme realistiske genre, og hvis man kan lide dem, så kan man også lide denne.

En hurtigt læst bog. Dels er den ikke så stor i omfang, men man stryger også igennem den, fordi man kommer til at interessere sig for personerne og deres skæbner. Bogen er velskrevet og troværdig, men den efterlod mig også med en lidt trist følelse. Det er hårdt at være ung i dag med alle de krav, de skal stille op til.


Berlingske tidende

d. 2. sep. 2011

af

af

Kari Sønsthagen

d. 2. sep. 2011


Weekendavisen

d. 15. juli 2011

af

af

Damian Arguimbau

d. 15. juli 2011


Politiken

d. 22. okt. 2011

af

af

Steffen Larsen

d. 22. okt. 2011


Børn & bøger

Årg. 64, nr. 7 (2011)

af

af

Kent Poulsen

Årg. 64, nr. 7 (2011)