Gå til indholdForan mørket : kriminalroman


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

235 sider

Udgivet

2008

Originaludgave

2008


Beskrivelse


Krimi. Morten Krag har en sag med drab på 4 prostituerede, der muligvis har forbindelse til en mystisk bilulykke, hvor hans fætres forældre blev dræbt


Anmeldelser (3)


7. apr. 2008

Bogen er til alle dem, der støvsuger bibliotekernes krimihylder for nyt. Mere specifikt til de læsere, der foretrækker bøger, der foregår i genkendelige omgivelser.

Forfatteren har udgivet flere krimier, alle flittigt udlånt, både sammen med Jørn Namer og alene. Senest Blind vej fra 2006, hvor en tilsyneladende almindelig familie udsættes for terror. Her mødte læserne politiassistent Morten Krag, som optræder igen i denne bog, der også har en families skjulte historie som vigtigt delmotiv. Historien lægger voldsomt ud med mordene på 4 prostituerede. Sideløbende hermed følger vi Mortens 2 fætre, hvis forældre for nylig er dræbt ved en mystisk bilulykke i Sydfrankrig. Den ene bror er autist, og skildringen og anvendelsen af hans kringlede univers er imponerende. Lidt efter lidt bliver en forbindelse mellem brødrenes familiebaggrund og de psykopatiske mord åbenbar, men hvor sammenhængen er forbliver længe en ukendt størrelse. Der er tre fortællespor: krimiplottet, den psykologiske terror og så Morten Krags politikollegers interne spil, og her følte jeg mig af og til hægtet lidt af. Om kendskab til forfatterens forrige havde hjulpet på det, havde jeg desværre ikke mulighed for at konstatere.

Det er da heldigvis ikke kun blandt vores nordiske naboer, at der er gode krimiforfattere, foruden Harvig, kan man gså nævne fx Georg Ursin og Niels Lillelund.

Solid og spændende krimi.

Lektørudtalelse

Af

Beth Høst

Politiken

Af

Lasse Horne Kjældgaard

d. 5. apr. 2008

Jyllands-posten

Af

Lars Ole Sauerberg

d. 4. apr. 2008


Informationer og udgaver

Ebog

2016

Ebog

2014

Lydbog (cd-mp3)

2014

Lydbog (cd-mp3)

2010

Lydbog (net)

2011

Lydbog (net)

2010

Lydbog (cd)

2010

Bog

2008