Gå til indholdBøger / skønlitteratur / roman

For enden af vejen


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

269 sider

Udgivet

2022

Ophav

Lars Kjædegaard(forfatter)
Genre og formroman, krimi, politiromaner, romaner
Målgruppe

til voksne

Originaludgave

2022


Beskrivelse


En mand findes skuddræbt på en stille villavej, og da endnu et drab bliver begået, tyder alt på, at en hævndrevet morder er på spil, men med hvilket motiv? Hvid og Belling kommer på en opgave, der sender rystelser gennem politiets interne rækker. For læsere af danske krimier


Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 4. mar. 2022

af

af

Pia Bechmann

d. 4. mar. 2022

En mand findes skuddræbt på en stille villavej, og da endnu et drab bliver begået, tyder alt på, at en hævndrevet morder er på spil, men med hvilket motiv? Hvid og Belling kommer på en opgave, der sender rystelser gennem politiets interne rækker. For læsere af danske krimier.

En desillusioneret Thor Belling befinder sig i et dødvande efter det uopklarede mord på den vellidte chef Richard Brøssner. Sammen med Anita Hvid begynder han efterforskningen af to tilsyneladende urelaterede skuddrab. Da et tredje drab finder sted, dukker flere overraskende kendsgerninger med rod i fortiden op til overfladen, og makkerparret begynder langsomt, men sikkert at stykke puslespillet sammen. Underspillet politiroman om selvtægt med et drys af socialrealisme, spidsfindig dialog og helt almindelige mennesker med dertilhørende fejl og mangler bag politifacaden. Det er den 15. i rækken om makkerparret Hvid og Belling.

Gedigen dansk politikrimi uden dikkedarer. Det enkle plot og det klassisk drevne politiarbejde er i centrum for opklaringen krydret med en underliggende lunefuld stemning af melankolsk eftertænksomhed og en høj tilstedeværelse af genkendeligt hverdagsliv. Læsere af ublodige krimier med et effektivt persongalleri vil synes godt om Lars Kjædegaards univers.

Lone Theils og Inger Gammelgaard Madsen afdækker på lignende vis mord i danske miljøer fx UndergravetNattelinjen


: krimi og Nattelinjen : kriminalromanLone Theils og Inger Gammelgaard Madsen afdækker på lignende vis mord i danske miljøer fx Undergravet : krimi og : kriminalroman.


Politiken

d. 24. feb. 2022

af

af

Bo Tao Michaëlis

d. 24. feb. 2022


Jyllands-posten

d. 26. feb. 2022

af

af

Lars Ole Sauerberg

d. 26. feb. 2022Informationer og udgaver

2022

Bog

Lars Kjædegaard

Gyldendal, 1. udgave

2022

Ebog

Lars Kjædegaard

Gyldendal, 1. e-bogsudgave

2022

Lydbog (net)

indlæser: Henrik Hartvig Jørgensen

Gyldendal