Gå til indholdFørste Slesvigske Krig 1848-1851 : forhistorie, forløb og følger


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

44 sider: ill. (nogle i farver)

Udgivet

2015

Originaludgave

2015


Beskrivelse


Om treårskrigen, samt kort om krigen i billedkunsten og digtekunsten


Anmeldelser (1)


20. maj. 2015

Lettilgængeligt historisk oversigtsværk, der beskriver "Første Slesvigske Krig 1848-1851". For historisk interesserede og til skoleopgaver fra og med folkeskolens ældste klasser.

Bogens to forfattere er Inge Adriansen fra Sønderborg Slot og Jens Ole Christensen fra Tøjhusmuseet. I fokus er Første Slesvigske Krig 1848-51. Den krig mange måske husker fra historieundervisningen som "Treårs-krigen". En krig som i dansk bevidsthed er trådt i baggrunden for og er meget dårligere beskrevet end Anden Slesvigske Krig i 1864. Bogen fortæller om denne "glemte krig" med overskrifter som "Krigens forhistorie", "Revolutionsbølgen 1848", "Helstatens sammenbrud", "Den Tapre Landssoldat", "Helstatens genoprettelse" og "Fra krig til krig". Desuden fortæller bogen om krigen i billedkunsten og i digtekunsten, krigens mindesmærker og krigen som erindringssted. Bogen har tidslinjer og kort, angivelser af museer, slagmarker og forslag til yderligere læsning.

Interessant lille og rigt illustreret oversigtsværk om en af de danske krige som er alt for nem at glemme, men som er desto vigtigere at huske på. Teksten er velskrevet og er sammen med de mange illustrationer i høj grad underholdende, hvis man bare er lidt krigshistorisk interesseret.

Krigen beskrives fx også i Treårskrigen 1848-1851


af Johs. NielsenKrigen beskrives fx også i Treårskrigen 1848-1851 af Johs. Nielsen.

Lektørudtalelse

Af

Carsten Güllich-Nørby


Informationer og udgaver

Bog

2015

Ebog

2015