Gå til indholdFlaskepost fra P


Detaljer

Seneste udgave, bog


Beskrivelse


I 3. del af serien om Carl Mørck kommer afdeling Q på sporet af en række kidnapninger af børn fra religiøse sekter. For læsesvage unge og voksne


Anmeldelser (6)


18. sep. 2009

Nye læsere kan godt springe ind i krimiserien om Afdeling Q her i 3. del, mens 1. og 2. del bedst læses i rækkefølge. Med den store popularitet, de foregående bind har haft, er der garanti for efterspørgsel.

3. del af krimiserien om Carl Mørck og hans kolleger fra Afdeling Q er en anelse for lang og har enkelte løse ender, men er et herligt gensyn med brumbassen Carl, hans assistent Assad og sekretæren Rose, der denne gang har sin tvillingsøster som stedfortræder. Privatliv/samspil mellem personerne ridses op og berøres kort, men krimiplottet og spændingsopbygningen er det bærende. Vi har denne gang at gøre med en psykopatisk, bitter morder med baggrund i en religiøs sekt. Han kidnapper børn for penge og kun få overlever. Der er også denne gang godt med grumme iscenesættelser, skummelt dobbeltspil og forfærdende usympatiske forbrydere, tilsat en befriende humor.

Serien om Afdeling Q begyndte med Kvinden i buret og har fra start opnået stor popularitet. Den markerer sig på grumt udspekulerede forbrydelser, et umage makkerpar som opdagere og dertil en god sjat humor, som man normalt ikke møder i krimier.

Et spændende gensyn med makkerne fra Afdeling Q, Carl Mørck og Assad. I seriens 3. del finder de frem til manden bag en stribe bortførelser af børn, og de afskyelige forbrydelser har baggrund i et strengt religiøst miljø. Bogen er lidt for lang og har et par løse ender, men er fuldfed underholdning, kan nydes uafhængigt af forgængerne og har et herligt strejf af humor.

Lektørudtalelse

Af

Annemette Schønberg Johnsen

17. dec. 2021

I 3. del af serien om Carl Mørck kommer afdeling Q på sporet af en række kidnapninger af børn fra religiøse sekter. For læsesvage unge og voksne.

En flaskepost, der lander i Skotland åbner for en sag om religiøse sekter, bortførte børn og drab. Sideløbende med livet i kælderen med de farverige personer omkring Mørck, Assad og Rose, dukker der også en sag op om uopklarede brande, alt imens Carl Mørck har sine problemer på hjemmefronten. Bogen følger den oprindelige handling tæt, men er bearbejdet i et sprog, der er holdt i lix 19 og består af mange hovedsætninger. Der indledes med en personliste, og nogle sammensatte ord er forsynet med bindestreg for at lette læsningen. Der er en stor åben sats med korte kapitler og mange afsnitsinddelinger. En QR-kode på bogens inderside fører til en hjemmeside, hvor bogen læses op.

Bearbejdningen er som de andre i serien sprogligt vellykket, men der er så mange små sidehandlinger og spor i den oprindelige roman, som på grund af den handlingsmæssigt komprimerede form kommer til at fremstå lidt forvirrende og vanskelig at følge. Den humoristiske underliggende tone, der er i alle bindene i serien fremstår heller ikke helt så tydeligt her som i forlægget.

De to første bind i serien er også kommet i samme letlæsningsudgave: Kvinden i buret


Fasandræberne


og Fasandræberne og kan sammenlignes med denne, som er omfangsrig af letlæsningsbøger at væreDe to første bind i serien er også kommet i samme letlæsningsudgave: Kvinden i buret og og kan sammenlignes med denne, som er omfangsrig af letlæsningsbøger at væreDe to første bind i serien er også kommet i samme letlæsningsudgave: Kvinden i buret og Fasandræberne og kan sammenlignes med denne, som er omfangsrig af letlæsningsbøger at være.

Lektørudtalelse

Af

Jytte Bræmer

Berlingske tidende

Af

Mette Strømfeldt

d. 20. nov. 2009

Politiken

Af

Bo Tao Michaëlis

d. 6. okt. 2009

Jyllands-posten

Af

Lars Ole Sauerberg

d. 1. okt. 2009

Weekendavisen

Af

Bo Bjørnvig

d. 10. dec. 2010


Informationer og udgaver

Bog

2021

Bog

2021

Bog

2019

Bog

2016

Bog

2015

Bog

2015

Bog

2013

Bog

2011

Bog

2010

Bog

2010

Bog

2010

Bog

2009

Bog

2009

Bog

2009

Lydbog (net)

2015

Lydbog (net)

2012

Lydbog (net)

2009

Lydbog (cd)

2015

Lydbog (cd)

2011

Lydbog (cd-mp3)

2014

Lydbog (cd-mp3)

2011

Ebog

2012

Ebog

2011

Punktskrift

2011