Bøger / skønlitteratur / roman

Fjendeland


Beskrivelse


Lederen af Ulvens klan udråbes til Djengis Khan og har en altovervejende mission: at samle det vidtstrakte mongolske rige i kamp mod det kinesiske kejserdømme.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 11. juli 2008

af

af

Sanne Caft

d. 11. juli 2008

Andet bind i serien om Djengis Khan, der skabte et gigantisk mongolsk imperium i konstant kamp med sine fæller og med kineserne. Forfatteren er velkendt fra sin serie om Cæsar, og læsere af underholdende og velresearchede historiske romaner vil hænge på. Forfatterens navn alene sælger titlen.

Forsiden er stålgrå med en flyvende spydspids på et isklædt bjerglandskab. Nederst i billedet giver en gruppe mongolske steppekrigere i fuld galop et indlik i bogens miljø og fart. Bagsideteksten giver et glimrende vue over serien og bogens indhold. Iggulden skriver godt, fængende og kompetent. Man bliver glimrende underholdt af en historisk roman i den gode ende af skalaen, der maler med den brede pensel om en historisk figur, der ikke eksisterer ret mange kilder om. Engelske Iggulden læste engelsk og arbejdede som lærer, inden han brød igennem som forfatter.

Dette er andet bind i serien. Ulven fra stepperne, 2007 er bind et. Herudover har Iggulden i samme stil skrevet 5-bind serien om en anden verdenserobrer: Julius Cæsar. Af nyere titler om Khan findes på dansk kun 3-binds børnebogsserien Blodbrødre af Silja Bødker.

Bind 2 i den velskrevne og bredt anvendlige serie om den mongolske Djengis Khan, der underlagde sig store dele af verden i 1200-tallet. Iggulden er velkendt for sin serie om Cæsar, og serien om Khan vil tiltale læsere af gedigne historiske romaner i et læseligt sprog.