Bøger / faglitteratur

Færre forandringer, flere forbedringer


Beskrivelse


Forfatteren argumenterer for, at man i skoleledelse fokuserer på forbedringer for eleverne snarere end at lade forandringer været målet i sig selv. Der gives modeller og eksempler på, hvordan ledelse af forbedring kan ske med en inddragende tilgang.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 10. sep. 2018

af

af

Boy Olesen

d. 10. sep. 2018

Forvaltnings- og skoleledere får her en god grund til refleksion over, hvornår de forandringer de sætter i søen, skaber forbedringer for eleverne og ikke blot er forandringer for forandringens skyld.

Bogen pointerer at man skal adskille forandring og forbedring. Bogen sætter spørgsmålstegn ved om forandring altid frembringer forbedringer for eleverne. Når ny praksis skal gennemføres er det vigtigt at sætte denne op mod den eksisterende praksis, og grundigt drøfte og diskutere hvilken praksis der vil medføre de bedste resultater for eleverne. Bogen præsenterer 4 faser der viser hvordan ledelse af forbedringer kan ske ved inddragelse af deltagerne.

En meget vigtig bog der har fokus på den store forskningsbaserede viden, der i dag er til rådighed. På en god måde påpeger bogen at megen ny viden er generaliseret viden, der kommer til at virke som handlingstvang og dermed er løsrevet fra konteksten, med det resultat at det ikke nødvendigvis skaber forbedringer for eleverne. Bogen har et meget behageligt lommeformat, man kunne næsten kalde den en slags "ledelsesbibel" der altid burde være i lederens lomme. Bogen er formuleret i et let tilgængeligt sprog med gode og overskuelige afsnitsinddelinger.

Kan relateres til en anden af forfatterens udgivelser Elevcentreret skoleledelseLedelse og læringsudbytte men også til Ledelse og læringsudbytteKan relateres til en anden af forfatterens udgivelser Elevcentreret skoleledelse men også til .