Bøger / skønlitteratur / roman

Excalibur : en roman om Arthur

Del 3 af Vinterkongen

Beskrivelse


Sakseren Derfel afslutter her sin fortælling om Kong Arthur. Sakserne står på spring, og det endelige opgør med broderen Mordred nærmer sig. Merlin og Nimue lægger planer - men allerhelst vil Arthur genvinde Guineveres kærlighed.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 21. aug. 2008

af

af

Beth Høst

d. 21. aug. 2008

Her er guf til Bernard Cornwells læsere, og til alle de der kan lide en gedigen historisk roman med det i genren mest billed- og atmosfæreskabende sprog.

Dette er bind 3 i Cornwells version af Arthur-myten. Vinterkongen og Guds fjende begge 2007 skabte forventninger til denne afslutning. Historien fortælles stadigvæk af Derfel, Arthurs ven og en af hans krigsherrer. Det endelige opgør med broderen Mordred nærmer sig, samtidig søger sakserne at erobre land, faktisk er der meget konkret krigsteknik og -taktik, det er en betingelse at have læst de første 2 bind for at holde rede på relationer. Det er det til gengæld ikke for at fornemme Cornwells formidable evne til at skabe en stemning. Skildringen af Merlin og Nimues store projekt, hvor de ved gigantiske bål og menneskeofringer vil kalde de gamle guder tilbage til Britannien, skaber straks en widescreen eventyrfilm på min indre skærm. Cornwell kan også levendegøre sin historie med detaljer, vi er ganske enkelt tilstede der i det 6. århundrede i Britanniens "dark ages". Det er jo en sort historie, ingen nationalromantik at finde her, og Cornwell afslutter med en god historisk note med forklaring om de korrekte kilder - eller mangel på samme i dette tilfælde.

Hvad angår mængden af research og historisk krigsteknik kom jeg til at tænke på Guillous serie om Arn.

Cornwell er en af de bedste i den historiske genre lige nu.