Gå til indholdEuropas bedste : historien om EM i fodbold


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

339 sider: ill.

Udgivet

2012

Originaludgave

2011


Beskrivelse


Gennemgang af samtlige EM-slutrunder 1960-2008 samt anekdoter, historiske baggrunde og portrætter af de største spillere og trænere. Med resultatoversigter og kampfakta fra finalerne


Anmeldelser (4)


15. maj. 2012

Fodboldbog, hvis aktualitet er indlysende med EM 2012 tæt på. Aktualiteten er lig forventet øget efterspørgsel, men bogen har blivende værdi til skoleopgaver og lign.

Niels Christian Frederiksen, som fodboldinteresserede sikkert genkender bl.a. som fodboldkommentator på tv, præsenterer her et historisk og aktuelt portræt af det fodbold-kulturelle fænomen "EM i fodbold". Og med 13 kapitler spækket med historik, anekdoter, detaljer og fakta er bogen både et fodboldkulturelt historisk opslagsværk, og en bog fodboldinteresserede fx kan nyde i lænestolen som optakt til det nært forestående EM. Dejligt og naturligt er det, at såvel fotos på bagside som forside, John "Faxe" Jensen, der rammer bolden "lige i røven", Peter Schmeichel triumferende med pokalen, Preben Elkjærs hullede bukser, vidner om den danske ultimative succes i EM 1992, og om semifinale-nederlag til Spanien i straffesparkskonkurrencen 1984. Men bogen er naturligvis mere end dansk historik. Den er den kronologiske historie om en turnering, som starter i 1960 som "Nations Cup" og med Italien 1968 bliver til EM. Bogen følger med mange detaljer alle turneringer frem til og med EM i Schweiz/Østrig 2008.

NCF har bl.a. skrevet Mesterværket : historien om Mesterholdenes Europa Cup og Champions League. Der findes på dansk ikke andre så omfattende bøger om EM i fodbold.

Pletskud af en fodboldbog til alle fodboldinteresserede og med lånere på alle biblioteker.

Lektørudtalelse

Af

Carsten Güllich-Nørby

Berlingske tidende

Af

Jens Andersen

d. 9. jun. 2012

Weekendavisen

Af

Klaus Rothstein

d. 1. jun. 2012

Information

Af

Tonny Vorm

d. 1. jun. 2012


Informationer og udgaver

Bog

2012

Lydbog (net)

2012

Ebog

2012