Bøger / faglitteratur / erindringer

Over stregen : min selvbiografi


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog
dansk
Omfang
285 sider, tavler i farver
Udgivet
2017
Ophav
Genre og form
erindringer

Beskrivelse


Luis Suárez (f. 1987), den kontroversielle fodboldstjerne og landsholdsspiller for Uruguay, der måske er mere kendt for at bide monstandere end score mål, fortæller om sin opvækst og karriere.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 2. juni 2015

af

af

Carsten Güllich-Nørby

d. 2. juni 2015

Luis Suárez, den kontroversielle fodboldstjerne og landsholdsspiller for Uruguay, der måske er mere kendt for at bide monstandere end score mål, skriver her en interessant biografi målrettet alle fodboldinteresserede.

Biografien fortæller med Luis Suárez (f. 1987) som jeg-fortæller om en fodboldstjerne, hvis karriere starter med gadefodbold i et fattigt kvarter i Uruguay, fortsætter som mange andre store fodboldspillere med læreår i hollandsk fodbold hos Ajax Amsterdam, og spurter videre med opture og nedture i Liverpool FC. I dag spiller Suárez for storklubben FC Barcelona. I bogen fortæller Suárez om sit syn på de gange han i kampens hede har bidt en modstander, senest "bideskandalen" ved VM 2014. Han fortæller også om beskyldningerne for at være fx "overtændt temperamentsfuld", og om de for ham at se uretfærdige anklager for racisme. Suárez skriver i samarbejde med Peter Jenson og Sid Lowe.

Interessant og underholdende fodboldbiografi, der faktisk er overraskende nuanceret, og hvor Suárez forsøg på selverkendelse, at forstå og forklare sig selv, virker oprigtig det meste af tiden, fx virker han ærligt fra hjertet ked ad de for ham at se uretfærdige beskyldninger for racisme.

I 2015 er også kommet Krigeren af Andreas Rasch-Christensen.