Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Drømmedansen


Beskrivelse


Olivia er blevet udvalgt som hovedansvarlig for skolens sommerfest, og det er ikke nemt at forene ønskerne fra både skolens vampyrer og mennesker. Ivy får uventet besøg af sine bedsteforældre fra Transsylvanien, som vil have hende med tilbage for at gå på en berømt vampyrskole.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 1. mar. 2013

af

af

Lone Rahbek Christensen

d. 1. mar. 2013

Drømmedansen er 9. del i serien Min søster vampyren. Bogen henvender sig primært til piger fra 10-13 år, og den vil sælge sig selv til seriens mange fans.

Bogen følger de to tvillinger, Olivia (menneske) og Ivy (vampyr), og deres liv på skolen, Franklin Grove. Olivia er blevet udvalgt til at stå i spidsen for planlægningen af skolens sommerfest, men nogen af de større piger forsøge at overtage styringen, og Olivia må stå fast på sine principper. Det viser sig, at det heller ikke er nemt at forene ønskerne fra både skolens vampyrer og mennesker. Ivy får uventet besøg af sine bedsteforældre fra Transsylvanien, som vil have hende med hjem for at gå på en berømt vampyrskole, men hun vil ikke rejse væk fra Olivia. Undervejs hører man om intriger på skolen samt om de to tvillingesøstres forhold til deres kærester, så serien kan også læses som enhver anden Junior High School-serie. På dansk findes ikke andre bøger af seriens forfatter, Sienna Mercer. Sproget er fuld af dialog, og der er ind imellem humoristiske henvisninger til vampyrtemaet, fx når søstrenes far siger til Ivy, at hun skal ligge i sin kiste senest kl. 10, og når noget bare blive "dræber" (=fantastisk).

Der findes talrige romaner med vampyrtema for børn og unge, men denne er humoristisk skrevet og er for de yngste piger - gotisk chick-lit for piger.

Drømmedansen vil blive slugt af seriens mange fans, og den kan læses både for sit vampyrtema og for sin beskrivelse af Junior High School-miljøet.