Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Stjerneliv


Beskrivelse


Menneskepigen Olivia og vampyrpigen Ivy er tvillinger. Nu har Hollywood fået øje på dem og vil lave en film med dem begge. Olivia har store skuespillerdrømme, men Ivy synes ikke, at det er noget for hende.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 7. juni 2012

af

af

Vera Hollerup

d. 7. juni 2012

Denne bog henvender sig til piger på 10-13 år. Bogen er 8. bind i serien Min søster, vampyren, og den kendes derfor allerede af målgruppen og behøver ingen formidling. Forsiden signalerer med al tydelighed trivi, glamour, naive stjernedrømme og vampyrer.

Denne seriebog er ikke mere, end den giver sig ud for. Det er en trivi-bog med en meget enstrenget handling, der er blottet for dybere problemstillinger og dybdeborende personkarakteristikker. Men der er ingen tvivl om, at målgruppen vil labbe bogen i sig, da den i et enkelt og klichefyldt sprog bevæger sig hurtigt og ubesværet gennem en verden af glimmer, stjerner og overfladiskhed. Bogens gimmick med, at den ene af søstrene er vampyr, bliver ikke udnyttet så meget. I denne historie har Hollywood opdaget de to piger og vil lave en film med dem begge. Olivia bliver nomineret til en filmpris - og vinder den selvfølgelig. Der er naturligvis også en masse Hollywood sladder, intriger og jalousi. Olivia bliver kæreste med det berømte filmidol, Jackson Caulfield, men det skal være hemmeligt. Bogen er skrevet i et enkelt og effektivt sprog med alle de vendinger og udtryk, der er typiske for nutidens ungdomskultur.

Bogen er rettet mod en yngre og mere uskyldig målgruppe, end det er tilfældet med vampyrserierne af P.C. Cast og Stephenie Meyer.

Inden for genrens rammer er det en effektiv og underholdende bog, som sikkert vil blive slugt af de mange piger fra målgruppen, der er fascineret af Hollywoods glamourøse stjerneliv.