Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Drenge, lus & løse tænder


Beskrivelse


Emma, 12 år, er vred og laver skøre ting, fordi hendes forældre skal skilles, fordi Fardin, hun er forelsket i, svigter hende og fordi hendes veninder ikke forstår hende.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 22. juni 2009

af

af

Else Lerche

d. 22. juni 2009

Romanen giver et humorfyldt og indlevet billede af en 12-årig piges vrede følelser og besværlige liv i et krydsfelt mellem veninder, kæreste og forældre, der skal skilles. Piger fra 12 år vil efterspørge den.

Forfatteren har skrevet børnebøger til forskellige aldre, fx den vellykkede billedbog Mor græder, 2008. Følelser betyder også noget i bogen om Emma, 12 år. Hun er fyldt med vrede og giver udtryk for den, så hun skader andre, men også sig selv. Hendes forældre skal skilles, Fardin, som hun holder af, svigter hende til fordel for den populære Cecilia og veninderne svigter hende kortvarigt. Med sårede følelser, men også med humor og selvironi beretter hun om ulykker og begivenheder. Da hun får snakket ud, og tingene falder på plads, åbenbares den varme, trofaste og kærlige pige, læseren hele tiden har fornemmet bag Emmas vrede. Sproget er veloplagt og dynamisk. Emma og de øvrige personer og det miljø, de lever i, er troværdigt og levende beskrevet. For- og bagsideillustration er en collage over delelementer i handlingen. Bagsideteksten fungerer fint.

Selvom bogen er mindre løssluppen end forfatterens Mysli, myg og ondt i hjertet, 2007 slår den noget af samme tone an og er ligeså veloplagt.

Den velskrevne bog er en meget fin læseoplevelse, fordi handlingen hænger fint sammen, fordi den med humor berører alvorlige emner og tager børn alvorligt. Men også fordi den rummer mange skøre og absurde situationer og har en glad slutning.


Berlingske tidende

d. 27. aug. 2009

af

af

Mai Misfeldt

d. 27. aug. 2009