Gå til indholdDræbende applaus : krimi


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

461 sider

Udgivet

2012

genre/form

roman,

krimiOriginaludgave

2012


Beskrivelse


Krimi. Da en international operastjerne myrdes i Oslo, og operaanmelderen Tom Hartmann får til opgave at skrive stjernens biografi, begynder et dramatisk forløb med flere mord på operasangere i Europa og med opgør på mange fronter


Anmeldelser (4)


3. feb. 2012

Kombinationen af handling placeret i den internationale operaverden og et plot med action og spænding giver bogen dobbelte målgrupper - dog især med vægt på læsere af spændende bøger og thrillere.

Forfatteren er norsk skuespiller og sanger kendt fra bl.a. flere musicals. Denne litterære debut begynder med mordet i Oslos nye operahus på en international stjernetenor under Tosca. Manageren hyrer operaskribenten Tom Hartmann til at skrive stjernens historie, og derfra tager historien fart. Handlingen flyttes til den internationale arena, flere mord på operastjerner kommer til, Hartmann mistænkes og jages af såvel de rigtige forbrydere som politiet - og plottet bliver ret voldeligt og udvider sig i flere samt uventede retninger. Bogen markedsføres som en krimi, men er mere en thriller med højt tempo og mange effektfulde vinkler på plottet, men samtidig med så pludselige og usammenhængende skift og elementer, at det efter min mening kammer lidt over og bliver rigeligt usandsynligt og usammenhængende, men stadig spændende.

Der slås mange ihjel i operaer, men operaens verden er ikke ret ofte med i spændingsbøger. Operaen er her kulissen for et større internationalt kriminelt plot, så en sammenligning med andre spændingsbøger er mest relevant, og her er den på linje med fx actionthrillere af Ryan og Cussler.

Spændende bog med et plot, som tager udgangspunkt i den internationale operascene, men hvor handlingen breder sig til flere scener og ender i et dramatisk opgør med rigeligt mange sidehandlinger.

Lektørudtalelse

Af

Per Drustrup Larsen

Jyllands-posten

Af

Lars Ole Sauerberg

d. 2. mar. 2012

Politiken

Af

Sophie Engberg Sonne

d. 11. mar. 2012

Weekendavisen

Af

Hans Mortensen

d. 30. mar. 2012


Informationer og udgaver

Lydbog (net)

2017

Lydbog (net)

2013

Lydbog (cd-mp3)

2013

Bog

2012